nevrotransmitter mat for hjernen

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-11-11
Maten vi spiser påvirker funksjonen av hjernen vår i en rekke subtile måter. Den viktigste forbindelsen av mat og atferd kommer fra prosesser i normal ernæringsmessige metabolisme. Hva du spiser direkte og indirekte påvirker nerve kjemikalier, som igjen påvirker humør, energinivå, stressnivå og sove vaner

Serotonin

Den signalstoffet serotonin utfører en rekke funksjoner i hjernen. Høye nivåer av serotonin øker toleranse for smerte, redusere cravings for mat, bedre humør og bedre søvn. Lave nivåer av signalstoffet føre til økt følsomhet for smerte, mat cravings, depresjon, søvnløshet, aggressiv atferd og dårlig kroppstemperatur regulering. Serotonin er produsert i hjernen fra aminosyren tryptofan, sammen med folsyre og vitamin B6 og B12.

Mat for Serotonin

Selv om tryptofan finnes i protein-rik mat, spise en proteinrik måltid faktisk senker tryptofan og serotonin i hjernen, mens de spiser mat rik på karbohydrater øker disse nivåene. Sukker og raffinert stivelse utløser rask frigjøring av insulin, som senker nivået av de fleste store aminosyrer unntatt tryptofan, og dermed gir tryptofan å forbli i blodet og inn i hjernen. Hel-korn stivelse utløser en langsom og vedvarende frigjøring av insulin, noe som resulterer i en gradvis økning i serotonin uten vekst og fall i blod-sukker nivåer erfarne med sukker og raffinert stivelse. I tillegg til karbohydrater, vil konsumere mat rik på folsyre og B-vitaminer gir kroppen med byggesteiner som er nødvendig for serotonin produksjonen.

Dopamin og noradrenalin

Dopamin og noradrenalin (også kalt noradrenalin) er nevrotransmittere som produserer fra tyrosin, en aminosyre, i tillegg til folsyre, magnesium og vitamin B12. Et fall i nivåene av disse nevrotransmittere produserer følelser av depresjon og irritabilitet. Forbruke mer tyrosin øker nivåene av disse nevrotransmittere og forbedrer humøret, øker årvåkenhet, lindrer stress og øker mental funksjon.

Mat for dopamin og noradrenalin

Som tryptofan, tyrosin er rik på protein-rik mat, men i motsetning tryptofan, tyrosin stiger når du spiser proteinrik mat. Høye nivåer av konkurrerende aminosyrer og lavt insulin senker tryptofan, men favoriserer tyrosin. Som et resultat, disse to nevrotransmittere er stadig på kant med hverandre i den menneskelige hjernen. For en å være høy, må den andre være lav.

Acetylkolin

kolin, et fett-lignende stoff, er i motsetning til aminosyrer i at det har ingen konkurranse for oppføring i hjernen. Jo mer kolin er fortært, jo mer av det inn i hjernen og brukes til å produsere signalstoffet acetylkolin, som er viktig i minnet og generell mental funksjon. En reduksjon i acetylcholine nivåer er felles med aldring og kan føre til hukommelsestap og nedsatt kognitiv evne.

Mat for acetylkolin

Du kan øke hjernens nivå av acetylkolin ved å konsumere mat rik på kolin, som egg og hvete bakterie , eller ved å supplere med nikotinamid, en form for niacin som forbedrer konsentrasjonen av kolin i hjernen.


Previous:nothing Next:ernæringsmessige verdien av papaya

Relaterte artikler


 • høyt fiber lavt kolesterol diett
 • endret rå mat diett
 • fedme og vekttap kirurgi
 • å spise sunt når du reiser for business
 • en metabolsk vekttap plan
 • juicing for bedre hud
 • kan diabetikere spise ris?
 • matvarer som reduserer sug etter karbohydrater rusavhengige kosthold
 • mat for surhetsgrad pasienter
 • hvordan du bruker en detox diett for vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com