nyre rensing mat

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-11-21
Nyrene er et par av organer ansvar for flere viktige funksjoner i kroppen, og tiltak som kan iverksettes for å holde dem fungerer optimalt er verdifulle for generelle helse. Nyrene jobber daglig å balansere væske og kjemikalier i kroppen ved å filtrere og eliminere avfall, frigjøre hormoner nødvendig for produksjonen av røde blodceller og regulering av blodtrykk, og produserer en form for vitamin D som brukes av bein. Visse matvarer og kosttilskudd kan gi nyrene et løft som de arbeider for å filtrere, rense og balansere systemet.

Fasting

Det finnes mange typer faster beregnet for ulike formål. De kan innebære ulike typer og produkter av mat (væske, juice, rå), eller ingen mat i det hele tatt. Nesten alle faster er ment å rense eller avgifte kroppen, og visse matvarer, eller kombinasjoner av matvarer har vist seg å støtte denne prosessen. På eksamen, er det ikke vanskelig å forstå hvordan faste jobber, og hvorfor. Som dekk eller bremser, slitasjen pådratt av organene kommer fra deres gjør det den er at de er ment å gjøre. Selv om organene er utrolig selvhelbredende og fleksibel, slik at de en pause fra sine vanlige jobber ved ikke å sette noe inn i systemet at de må fordøye, filtrere og skille vil gi dem en energi boost. Eventuelle mat eller væske inntatt mens detoxing på denne måten vil tjene til å støtte rensing /hvilende prosessen ved å hjelpe å bære bort tiloversblevne eller skilt ut giftstoffer i faste perioden.

Vann

Drikke mye vann er en av de beste (og billigste!) måter å holde nyrene i god form. Når kroppen er dehydrert, blir det vanskeligere for nyrene å filtrere og skille ut avfall. Under disse forholdene, inneholder urin som produseres høye konsentrasjoner av salt og mineraler som kan obligasjon sammen for å danne nyrestein. Drikke mye vann vil hindre høy giftighet nivåer i nyrene --- et tegn på god nyrefunksjonen er fargeløs, luktfri urin.

Juice og frukt

Forskning har vist at bær saft liker druer eller tranebær er svært nyttig på grunn av sin sykdom-bekjempelse antioksidant egenskaper. Druer effektivt skylle ut urinsyre i lever og nyrer, og tyttebær inneholder kinin, som omdannes i leveren til en syre som kan rense bort urea og urinsyre som kan akkumuleres i nyrene.

Ginger og Gurkemeie

Å spise kokt ingefær eller gurkemeie kan også hjelpe nyrene avgifte. Som bær, ingefær full av antioksidanter som kan benyttes til rensing giftstoffer fra blodet og har vært vist i noen studier å redusere nyreskader hos diabetespasienter. Gurkemeie, som har antiseptiske egenskaper, fungerer på samme måte.

Probiotika

Gjæret melkeprodukter som yoghurt, kefir, eller annen mat eller kosttilskudd som inneholder probiotiske bakterier blir knyttet til redusert risiko for nyrestein og andre nyre lidelser. Probiotika forsyne kroppen med nyttige bakterier som trengs for optimal fordøyelse og styrke immunforsvaret.


Previous:nothing Next:full body detox diett

Relaterte artikler


 • trygge måter å få vekt for tenåringer
 • hvordan å gå ned i vekt uten dumhet
 • sår og ernæring
 • hvordan å trimme midjen i bare 24 timer
 • balsamicoeddik helsefordeler
 • kosthold for høyt kolesterol og diabetes
 • fysiske egenskaper av lipider
 • grønne smoothies for vekttap
 • endret rå mat diett
 • full body detox diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com