pedagogisk informasjon om Lactobacillus acidophilus

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2011-11-02
Lactobacillus acidophilus, ofte bare referert til som acidophilus, er en type mikroorganisme som regnes som et probiotiske. Probiotika er symbiotiske kolonier av bakterier som naturlig finnes i den menneskelige fordøyelseskanalen. Acidophilus spiller en nøkkelrolle i riktig fordøyelsessystemet fungerer, og også riktig immunforsvar, og når antall acidophilus organismer blir redusert i fordøyelseskanalen flere bivirkninger kan oppstå. Imidlertid kan acidophilus kolonier lett gjenopprettes gjennom en rekke supplerende behandlinger.

Historie

Acidophilus ble oppdaget i 1908 sammen med flere andre stammer av probiotika av Dr. Eli Metchnikoff, en mikrobiolog arbeidet ved Pasteur-instituttet i Frankrike. Probiotika ble opprinnelig identifisert under forskningen fokusert på gjærede meieriprodukter. Metchnikoff bemerket at den bakterielle organismer som lever i meieriprodukter hadde evnen til å nøytralisere sterkt sure pH er og bistand i fordøyelsen av råtnende materiale. Metchnikoff forskning skapte en alvorlig etterforskning av bakterien, og i 1953 begrepet probiotika ble skapt for å referere til nyttige gut bakterier, inkludert acidophilus. I dag er det over 20 stammer av probiotika identifisert.

Problemer

Lactobacillus acidophilus kolonier i fordøyelseskanalen kan bli mindre over tid på grunn av en rekke omstendigheter. Langvarig sykdom, dårlig ernæring, og misbruk av visse medisiner som avføringsmidler og halsbrann tabletter kan redusere antall mikroorganismer og skape særegne problemer. Den karakteristiske symptomer av utarmet acidophilus kolonier inkluderer forstoppelse eller diaré, ubehag i magen, og abdominal bloating.

Løsning

Det er imidlertid mulig å overvinne elementer som bryter acidophilus ressurser ved inntak av acidophilus på daglig basis. En måte å opprettholde acidophilus kolonier er å ta et kosttilskudd fylt med levende kulturer. Disse tilleggene er best oppbevares i kjøleskap for å forlenge levetiden til bakterier. En annen måte å forbedre eksisterende kolonier av acidophilus er ved å spise yoghurt som Activia eller DanActive som er fylt med mikroorganismer.

Fordeler

Acidophilus kolonier i magen og tarmene gir en rekke fordeler for mennesker, som spenner fra bedre fordøyelse til forebygging av visse typer sykdommer. I de første ukene, kan acidophilus bidra til å gjenopprette digestive regulariteten og redusere oppblåsthet. Etter flere måneders bruk, har acidophilus vist seg å bidra til lavere Kolesterol nivåer og også bidra til å oppmuntre immunforsvaret styrke. Det er noe som tyder på at å opprettholde sunne nivåer av acidophilus også forebygger mot enkelte fordøyelsessystemet kreft fra utviklingsland.

Advarsel

I de første få ukers bruk, kan acidophilus forårsake flere milde bivirkninger som diar¨¦ eller abdominale kramper, men disse plagene reduseres etter flere ukers bruk. Men er enkeltpersoner som lider av akutt pankreatitt sterkeste frarådet å innlemme acidophilus i kostholdet sitt som nyere studier har antydet som fører til en høyere risiko for dødelighet.


Previous:nothing Next:Totalt renser av blodårer vener og hjerte

Relaterte artikler


 • raskt vekttap på en uke
 • matvarer for å øke HDL
 • ernæring av hvete bakterie
 • informasjon om mat som flushes fett
 • vekttap faster
 • hva gjør en høy protein diett gjøre for kroppen?
 • matvarer som forårsaker høyt blodtrykk
 • fordelene av svart kirsebær juice
 • urter som hjelper deg ned i vekt
 • vekttap med ephedra
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com