rå diett for vekttap

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-11-25
Den rå diett er en kontroversiell tilnærming til å miste vekt som innebærer å spise bare mat som er ubehandlet og ukokt. Staples av rå diett er grønnsaker, fersk og soltørket frukt, spirer, frø, nøtter, bønner, korn, kokosmelk, renset vann og tang. Ideelt sett burde maten være økologisk for å unngå så mange tilsetningsstoffer og plantevernmidler som mulig. Teorien er at oppvarming matvarer over 116 grader C fører til at enkelte av de gunstige enzymer i maten til å bryte ned, reduseres den ernæringsmessige verdien.

Food Preparation

Det eneste kokeprosessen tillatt i den rå diett er dehydrering. Et mat dehydrator blåser varm luft rundt maten, men temperaturen aldri overstiger 116 grader F. Foods kan blandes, Juiced og hakkede, nøtter er gjennomvåt, og bønne og korn frø er spiret.

People på den rå diett anbefales å lette inn det ved først å spise 50% rå mat og la kroppen din tid til å justere før du øker rå mat forbruket til 70% som definerer rå diett. Drastiske endringer i kostholdet bør diskuteres med lege og med forsiktighet. Legge til en mye fiber i kostholdet din samtidig kan ha ubehagelig resultater.

Ikke alle på rå mat diett er strengt vegan. Noen fortsetter å spise magert kjøttpålegg, egg, fisk og meieriprodukter. Ikke-veganere etter rå diett bør være klar over at disse matvarene kan inneholde parasitter, bakterier og virus og ta vare å følge sikker håndtering instruksjonene.

Fordeler

Entusiaster hevder at det å spise kun rå mat garanterer vekttap, et krav som gir mening fordi matvarer som inneholder mye fiber og lite fett er avgjørende for å miste vekt og holde den av. På denne dietten vil du selvsagt unngå usunn mat som gjør folk fete. Rask mat, tomme karbohydrater, godteri, bakevarer, og stivelsesholdige ris og poteter er ikke tillatt.

I tillegg kan du forvente økt energi, bedre hud, bedre fordøyelse, og lavere risiko for å utvikle hjerte-og kardiovaskulær sykdom mens du er på rå mat diett. Noen rå mat også beskytter mot kreft. I en 2008 studie av Roswell Park Cancer Institute i Buffalo, NY, forskere fastslått at det å spise rå cruciferous grønnsaker, som brokkoli, rosenkål og blomkål reduserer risikoen for visse kreftformer. Cooking reduserer eller ødelegger den naturlige anticarcinogens, kalt isothiocyanates, i grønnsaker.

Ulemper

Plasseringen av American Dietetic Association er at vitenskapen bak rå diett er feil. Enzymer i maten brytes ned av magesyre i magen-ikke ved noe i maten i seg selv. Det er også en fare for svikt i ernæring fra vitaminer, mineraler og omega-3 fettsyrer fraværende i en diett som inneholder lite fordøyelig protein og ingen fisk.

I tillegg er noen matvarer er giftig når spises rå. Bokhvete, nyre bønner, alfalfaspirer, enkelte typer erter og pastinakk er potensielt giftige hvis ukokt.

Konklusjon

Den gjennomsnittlige dietten i dag ville ha stor nytte av frukt og grønnsaker, men den rå mat diett er ikke for alle . Det er vanskelig å håndtere i sosiale situasjoner, dyrt, tidkrevende å vedlikeholde, og det kan føre til mangelsykdommer, men det vil føre til vekttap, redusert risiko for hjertesykdom og diabetes, og lavere kolesterol.


Previous:nothing Next:raskeste måten å miste vekt trygt

Relaterte artikler


 • neera supercleanse detox diett
 • fettfattig kosthold for høyt kolesterol
 • hva slags mat inneholder Policosanol?
 • bariatric dietter uten kirurgi
 • hvordan å holde seg vakker og ungdommelig gjennom årene
 • naturlige diett narkotika
 • 14 dagers frukt kosthold
 • enkel fettfattig middager
 • vekttap og grønn te
 • test for vitaminmangel
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com