vanlig sunt kosthold plan

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-11-19
Et vanlig sunt kosthold plan er ikke ment å hjelpe deg å miste vekt, men i stedet tar sikte på å holde deg sterk og i god generell helse. Spise godt vil ha en stor innvirkning på hvordan du føler deg, så god ernæring vil bedre energi, fokus og motstand

Karbohydrater

Som en generell regel, hvor mye mat du spiser avhenger av din alder, vekt og helse. Med mindre du er gravid eller håndtere en viss medisinsk problem, passer du inn standard porsjonsstørrelsen. Menn bør velge fra et høyere tall, og kvinner fra de laveste. Dette gjelder spesielt med karbohydrater, som er ment å holde din energi nivå opp. USDA anbefaler mellom 6 og 11 porsjoner av karbohydrater om dagen. En porsjon tilsvarer ½ kopp ris eller havregryn, en brødskive, en liten pitabrød eller en liten middag roll. Velge hel hvete eller rug brød er bedre, som hele korn bidra til å stabilisere blodsukkeret, redusere cravings og har mindre sukker.

Prøv å spise de fleste av karbohydrater før 17:00, på den tiden da du er mest aktive. Karbohydrater som ikke er brent og brukt til energi vil samle seg som fett for senere bruk. Dette kan føre til vektøkning og høyt blodsukker.

Frukt og grønnsaker kan også betraktes karbohydrater. De fleste mennesker trenger 03:58 porsjoner med frukt om dagen og tre til fem porsjoner grønnsaker. En servering av både er en halv kopp kopp eller en liten frukt. Unngå fruktjuice, som selv de usøtet typen inneholder mye sukker. I stedet spiser de ekte frukt, enten fersk eller frossen.

Proteiner

Proteiner bidra til å bygge og reparere muskler og opprettholde helsen til hud, hår og negler. De fleste mennesker trenger å konsumere 05:56 porsjoner per dag av protein, likt fordelt mellom meieri og andre proteinkilder. Hvis du er på en tung treningsprogram, kan det hende du trenger mer protein for å hjelpe deg gjenoppbygge muskler. En porsjon protein er lik to ss. av nøtter, en halv kopp tofu eller soya produkter eller tre oz. av magert kjøtt eller fisk. For å unngå et overskudd av kalorier, bake eller grille dine proteiner i stedet for steking dem, og alltid velge magert kjøtt over full-fett versjoner.

Fett og sukker

En diett høy i fett kan føre til hjertesykdom, diabetes og en økning i risikoen for kreft. Dette er stort sett sant hvis du spiser mettet fett, og fett av animalsk opprinnelse. På den annen side, kan umettet fett (av vegetabilsk opprinnelse) gjøre nettopp det motsatte, øker HDL kolesterol (det gode kolesterolet), som hjelper bekjempe hjertesykdommer. Fett også holde deg full, så ender du spise mindre totalt. Som en del av en sunn diett plan, forbruke 02:59 porsjoner med sunt fett per dag. En porsjon fett tilsvarer 1 /8 av en avocado, en ts. olje, smør eller margarin, en ts. majones, eller en ss. av salat dressing.

Når det kommer til sukker og mat som kaker, fritert mat og tunge sauser, spiser dem i moderasjon, som de gir liten eller ingen ernæring, men er kaloririk.


Previous:nothing Next:dietter for tynne barn

Relaterte artikler


 • alkohol og buk fett
 • gjør sukker påvirker kolesterolet?
 • makrobiotisk tarm rens
 • enkel fettfattig middager
 • alfalfa fordeler
 • informasjon om mat som flushes fett
 • hvorfor er det viktig å ta vitaminer?
 • hvordan vet hvor mange vekt overvåkere poeng du får
 • hvordan å bruke hCG ved injeksjon for å gå ned i vekt
 • hvordan er hCG brukes i dietter?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com