Sjøgrens syndrom kosthold

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-12-13
Sjøgrens syndrom er en sjelden autoimmun sykdom som påvirker i hovedsak fluid-produserende deler av kroppen. Hvis en person har en autoimmun sykdom, sjansene er han vil bli diagnostisert med en annen. Selv om kosthold alene vil ikke kurere Sjøgrens, kan et sunt kosthold hjelper bekjempe sykdommen og skape en samlet sunnere pasienten

Hva er Sjøgrens?

Sjøgrens er en lite kjent og svært misforstått autoimmune sykdommer. En autoimmun sykdom oppstår når antistoff feilaktig angripe enkelte deler av kroppen. Med Sjøgrens, angriper sykdommen hovedsakelig fukt-produserende kjertler som tårekanalene og spytt kjertlene. Men det også kan angripe andre områder som for eksempel lungene, magen, tarmer og selv leddene. Det er to former for Sjøgrens: primære og sekundære. En person diagnostisert med primær Sjøgrens vil ha Sjøgrens som den viktigste, eller presentere, diagnose. En person diagnostisert med sekundær Sjøgrens har andre typer sykdommer, oftest autoimmun, i kombinasjon med Sjøgrens diagnosen.

Foods Unngå

For Sjögrens pasienter, er det en rekke matvarer for å unngå. Den første maten til å forlate ut av en diett er melk og alle andre meieriprodukter. Ofte, ikke folk klar over at mange av våre matvarer er laget av melk og andre meieriprodukter. Unngå tidkrevende melk, ost, iskrem, yoghurt og alle kremer og sauser laget av melk eller ost. Også vurdere redusere eller unngå helt noe mat eller oppskrifter som krever melk eller ost, herunder makaroni og pizza. Et annet viktig element for å la ut på en diett for Sjøgrens er hvete, inkludert eventuelle pasta eller brød laget av hvete produkter. I tillegg, unngå matvarer laget av eller inneholder gluten. Det er viktig å lese alle etikettene nøye, så mange produkter inneholder gluten for tekstur.

Mat å spise

Det mest ideelle dietten for Sjøgrens er å spise kun naturlige og hele nonprocessed matvarer. Den nest beste tingen å gjøre er å spise en overflod av ferske grønnsaker og frukt. Disse gir grunnleggende næringsstoffer og antioxidents at kampen celleskader. Inkluder fettfattige matvarer i kostholdet, inkludert magert kjøtt, fisk, hvit kylling, bønner, nøtter og soya produkter. I tillegg legger mat høy i komplekse karbohydrater som frisk frukt, grønnsaker og brød.

Avoding Enkelte tilsetningsstoffer

Hovedmålet med Sjøgrens er å unngå mat eller tilsetningsstoffer som kan ytterligere dehydrerer kroppen. Noen av urter eller tilsetningsstoffer som kan være irriterende er cayenne pepper, rød pepper og pepperrot. Også unngå mat som er krydret, for eksempel chili. Vanligvis meksikansk og indisk mat har mye av tilsatt krydder som cayennepepper og rød pepper, så det ville også være best å unngå disse. Disse matvarer og krydder kan tørke ut spytt kjertlene.

Riktig Hydration

Som Sjøgrens depletes fukt-produserende kjertler og områder av kroppen, holde hydrert er ekstremt viktig. Det første du må unngå er koffein i form av te, cola og kaffe, fordi koffein har en tendens til dehydrerer kroppen. Vann er den beste drikke å drikke, og åtte glass skal konsumeres daglig. Frukt og grønnsaker høyt i vanninnhold er også nyttige til hydrat kroppen. Noen av disse matvarer inneholder vannmelon, fersken, tomat og agurk.


Previous:nothing Next:vekttap og avføringsmidler

Relaterte artikler


 • hvit te helsemessige fordeler
 • hvor mye protein bør vi spise?
 • hvordan finne den beste dietten plan
 • mat høyt på vitamin d & jern
 • helsemessige fordeler av destillert vann
 • herbals å hjelpe prostata
 • hvordan å øke hastigheten på en manns stoffskifte
 • næringsrike måltider for barn
 • Atkins kosthold fakta
 • urter for å øke metabolismen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com