anti-inflammatorisk vs inflammatoriske matvarer

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-12-03
Førti-seks millioner amerikanere --- det er én av seks mennesker --- bor i USA i dag har leddgikt eller en leddgikt-relaterte tilstand. Og for mange av disse menneskene, er betennelse den mest smertefulle delen av sin tilstand. Å velge riktig mat --- og unngå feil de --- kan gå en lang vei mot å kontrollere inflammasjon og tilhørende smerter

Fakta

Betennelse i kroppen skjer når de hvite blodcellene å kjempe mot en fremmed element i kroppen. I de fleste tilfeller er dette ikke en dårlig ting; våre hvite cellene å beskytte kroppen vår mot virus og bakterier som kan forårsake alvorlig sykdom, og inflammasjon er bare en bivirkning.

For folk som har visse helsemessige forutsetninger om --- inkludert revmatoid artritt, tendinitt, bursitt, urinsyregikt eller polymyalgia rheumatica --- kroppens hvite blodlegemer angriper normalt, sunt kroppsvev som om det er et fremmed element , forårsaker rødhet, hevelse, smerter og stivhet, spesielt i leddene. Long-term inflammasjon kan forårsake permanent reduksjon i felles funksjon.

Inflammatorisk Foods

Noen matvarer synes å øke betennelse, noe som betyr at folk som lider av betennelse-relaterte smerter bør unngå dem eller spise dem med måte.

Omega-6 fettsyrer, fant i mais, solsikke, safflower, soyabønner og bommulsfrøolje, kan få betennelser som forårsaker cyklooksygenase-2 enzymer --- også kjent som COX-2-enzymer --- mer aktive i kroppen din, økende smerter nivåer. Disse fettsyrene er vanlig i stekt mat, snacks, margarin, eggeplommer og kjøtt, så spiser for mange av disse matvarene kan gjøre betennelsen mer sannsynlig.

Nightshade grønnsaker, inkludert poteter, tomater og auberginer, kan øke betennelse i noen mennesker på grunn av deres høye solanine innhold, selv om medisinske studier har ikke kunnet bekrefte dette.

Foods med høyt sukkerinnhold er også forbundet med betennelse.

antiinflammatoriske Foods

En av de beste anti-inflammatorisk mat kilder kommer fra omega-3 fettsyrer. I motsetning til omega-6 fettsyrer, noe som synes å fremme betennelse, omega-3 fettsyrer har en kraftig anti-inflammatorisk effekt. Den beste kilden til omega-3 fettsyrer er fet fisk, inkludert laks, tunfisk og makrell. Omega-3 fettsyrer finnes også i valnøtter, linfrø og rapsolje.

Fiber kan også bidra til å redusere betennelse. Forskere ved Tysklands Federal Research Center for ernæring fant at personer som økte sin fiber inntaket til åtte porsjoner om dagen redusert en av blod indikatorer på betennelse med om lag en tredjedel.

Et stoff i olivenolje kalt oleocanthal kan også bidra til å redusere betennelse og smerte på samme måte som vanlige leddgikt medisiner gjør: ved å bremse ned kroppens produksjon av betennelse-forårsaker COX-1 og COX-2 enzymer.

Forskning fra Harvard School of Public Health viser at jordbær senket blod indikatorer for betennelse med 14 prosent når forsøkspersonene forbrukes 16 eller flere av bær hver uke.

Temperatur

Temperaturen der lager du din mat kan også påvirke betennelse potensial. En studie ved Mount Sinai School of Medicine i New York fant at når visse matvarer ble kokt ved svært høye temperaturer, tenderte de å produsere betennelse som forårsaker stoffer i kroppen. Kjøtt og protein var de største synderne, slik minimere antallet grillet, stekt og microwaved kjøtt du spiser.

Hensyn

De fleste mennesker trenger medisiner for å kontrollere kroniske betennelser og kan ikke administrere sine ubehag med bare kosthold.

Du bør alltid sjekke med din revmatolog eller lege før du utfører noen diett plan.


Previous:nothing Next:interessante fakta om protein tilskudd

Relaterte artikler


 • cholestorol redusere matvarer
 • å spise kalsium rik mat på en vegansk kosthold
 • best vitaminer for menn over 50
 • hvordan du kan redusere død og sykdom med en streng Middelhavet diett
 • typer ready-to-eat måltider
 • er solsikkefrø dårlig for deg?
 • ukentlige diett plan for kvinnelige løpere
 • vitaminer for å hjelpe deg å se og føle deg yngre
 • gjør svetting hjelper til å forbrenne fett?
 • raskt vekttap kroppen rens
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com