bivirkninger av vekttap kosttilskudd

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-12-13
Vekttap kosttilskudd er en populær hurtig vekttap verktøyet. Kosttilskudd kan virke som den perfekte løsningen for folk som ikke liker slanking eller trening, og er ute etter en enklere måte å nå sine mål. FDA imidlertid ikke regulerer produksjonen av over-the-counter vekttap kosttilskudd. Med antall forskjellige bivirkninger funnet, gjør dette til vekttap kosttilskudd svært risikabelt. Disse bivirkningene kommer fra en rekke ingredienser med ulike nivåer av alvorlighetsgrad

Typer Ingredienser

Koffein er en ingrediens som finnes i mange vekttap kosttilskudd, men produsentene ofte lar den av etikettens ingredienslisten. Koffein reduserer appetitt, men effekten varer ikke lenge og vil potensielt føre til at du spiser mer ved neste måltid og sakte stoffskiftet siden kroppen ikke får de næringsstoffene den trenger.

Mange produkter inneholder også antioksidanter, som er vist å øke metabolismen, men ikke gi en vesentlig endring i vekttap. Antioksidanter som acai bær og grønn te-ekstrakt har ikke vist seg å gi noen negative bivirkninger.

Andre vanlige ingredienser inkluderer Hoodia, en plante funnet i Kalahariørkenen i Afrika som ble brukt av San buskmenn å lette sin sult under lange jakt, og kitosan, et pulver laget fra sliping opp skall av hummer , reker og krabber og brukes i vannrensing. Potensielt farlig for dem med skalldyr allergi, spiller kitosan en rolle i å forebygge fettopptaket, men kan forårsake mage-bivirkninger.

Noen ingredienser, slik som konjugert linolsyre (CLA), hevder å gjøre fett om til muskelmasse, mens andre tilskudd bruke kortisol blokkere for å holde stressnivået nede og dermed fremme vekttap.

Minor Side Effekter

Mindre bivirkninger fra vekt-tap kosttilskudd kan variere fra oppblåsthet, gass og forstoppelse til kvalme, hodepine og søvnproblemer. Fordøyelseskanal problemer kan oppstå fordi vekttap kosttilskudd fylle magen med fiber. Fiber undertrykker appetitten og fremmer tarm funksjon, forårsaker midlertidig vekttap. Kvalme og hodepine er vanlig når du har gått uten mat i den tiden som vekttap kosttilskudd kan gi grunn av en undertrykt appetitt. Søvnproblemer vil stammer fra økt dose av koffein som finnes i de fleste kosttilskudd.

Alvorlige bivirkninger

Noen urte kosttilskudd kan føre til farlige effekter som alvorlig skade på lever eller død. Guarana, som har effekter som etterligner koffein, kan forårsake hjertebank og kan påvirke sentralnervesystemet. En annen urt, Yohimbe, skaper angst og høyt blodtrykk. Bare fordi et vekttap supplement er herbal betyr ikke at det er trygt.

FDA Bans

I 2004 FDA forbudt salg av produkter som inneholder efedrin. Ephedra har vært forbundet med en rekke påvirker på nervesystemet og hjerte-systemer, forårsaker hjertebank, høyt blodtrykk og psykiske problemer. En annen ingrediens, kalt bitter appelsin, hevder å være "neste ephedra" med den antatte effekten av økende energi-og fettforbrenning, men potensielt kan komme med de samme bivirkningene som originalen ephedra.

En advarsel ble utstedt i april 202C oppmuntre forbrukerne til å slutte å bruke Hydroxycut linje av produkter på grunn av alvorlige bivirkninger som inkluderte nyre og leversvikt. Disse produktene har blitt fjernet fra hyllene.

Anbefalinger

The bivirkninger og risiko forbundet med vekttap kosttilskudd oppveie eventuelle fordeler de potensielt kan ha. Det er mye informasjon tilgjengelig på sunne måter å gå ned i vekt uten å skade kroppen din. Det anbefales sterkt at du tar kontakt med helsepersonell før du begynner på vekttap kosttilskudd å gjøre deg klar over risikoen.


Previous:nothing Next:Sjøgrens syndrom kosthold

Relaterte artikler


 • urter som beskytter under raske vekttap
 • guarana seed extract bruker
 • larabar informasjon om ernæring
 • ernæring under chemo
 • hvordan å lage en lemox detox diett
 • fakta om jern kosttilskudd
 • hvordan å balansere matvaregrupper
 • vitaminer og post-øvelsen utvinning
 • hvordan du finner din metabolske rate
 • hvordan å lage en peanut smør protein shake
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com