diabetiker diett ideer

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2011-12-08
Enten du ønsker å spise sunnere eller gå ned i vekt, å leve med diabetes krever erstatte sukkerholdig mat med næringsrik frukt, grønnsaker og korn. Ditt kosthold bør være lav i fett, og høy i protein og kostfiber å opprettholde blodsukkernivået. Meal porsjonering er svært viktig å hindre toppene i sukker nivå, og for å sikre at du får anbefalt daglig inntak av vitaminer og mineraler. Hvis du føler deg usikker på dine spesifikke ernæringsmessige behov, snakke med en ernæringsfysiolog som kan hjelpe deg kartlegge en ernæring plan som er best for deg.

Du trenger:
Et gym medlemskap
. En barnevogn.

Frukt og ikke-stivelsesholdige grønnsaker

Frukt og grønnsaker er høy i vitamin A, C og D, og også gi kostfiber, som regulerer blodsukkeret. Fordi frukt og ikke-stivelsesholdige grønnsaker er lave i karbohydrater, kan du spise masse av dem uten å forårsake insulin pigger. Ifølge American Diabetes Association, bør ikke-stivelsesholdige grønnsaker fyller halve tallerkenen din per måltid. Non-stivelsesholdige grønnsaker inneholder paprika, spinat, salat, gulrøtter, rødbeter og okra. Frukter gir rikelig med vitamin C og løselig fiber, noe som forlenger magen tømming tid og gjør at du føler deg mett lenger etter å ha spist. Ifølge American Dietetic Association, tomater er høy i vitamin C, jern og vitamin E, og ansett som en Superfood grunn av sin høye ernæringsmessige verdi. Spis 2-4 porsjoner frukt og tre til fem porsjoner grønnsaker daglig.

Stivelsesholdige matvarer

stivelsesholdige matvarer heve blodsukker, og må brukes i moderate mengder. Disse inkluderer brød, frokostblanding, ris, poteter, bønner, melk og yoghurt. Enkle karbohydrater finnes i raffinert sukker, hvitt mel produkter og godteri. De absorberes raskt av kroppen din og gir liten næringsverdi, som overlater du føler deg sulten rett etter forbruk. Komplekse karbohydrater finnes i korn og hel-korn brød og pasta tar lengre tid å fordøye, og gir rikelig med kostfiber. Ifølge ADA, er anbefalt daglig inntak 6-11 porsjoner med korn og stivelse. For å måle nøyaktig, tilsvarer en brødskive en servering, gjør som 3 /4 kopp frokostblanding.

Mettet fett

Fatty og stekt mat må elimineres fra kosten for å opprettholde sunne blodsukkernivået og en sunn vekt. Mettet fett er i margarin, smør, bearbeidet mat og rødt kjøtt. Extra-magre kjøttdeig er en passende erstatning for kjøttdeig, som det har mindre mettet fett og færre kalorier. Rødt kjøtt forbruk bør begrenses til to ganger i uken. Vegetabilske, oliven og peanøttolje kan brukes i stedet for smør eller margarin til å kutte ned på fett inntaket. Egg inneholder også en del mettet fett, men det meste kan bli redusert hvis du fjerner plommen mens matlaging. Meieri forbruk bør reduseres. Hvis du drikker melk, erstatte den med soya, ikke-fett eller lettmelk.

Protein

Protein gir energi til kroppen, men animalsk protein ofte inneholder høye nivåer av kolesterol og mettet fett. Fisk er det beste dyret protein kilde som det ikke har så mange kalorier og fett som kylling eller rødt kjøtt, og også inneholder omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer kontroll kolesterolnivået ditt, og finnes i ansjos, sardiner, Albacore tunfisk, ansjos og laks. Forbruke 02:58 porsjoner fisk per uke. Cashewnøtter, mandler og macadamia nøtter er bare noen sunne nøtter som er høy i protein, men bør brukes i små mengder for å redusere mettet fett.

Måltid porsjonering

Ifølge ADA, lage din plate ved å tegne en tenkt linje på midten av tallerkenen. På venstre side skal være ikke-stivelsesholdige grønnsaker, og den andre siden bør ha en annen linje for å dele den i to. De mindre delene er for stivelsesholdige matvarer og kjøtt. Dette måltidet plate kan justeres, men ikke-stivelsesholdige grønnsaker avsnittet bør alltid være større enn kjøtt og stivelsesrik mat seksjoner. Bare spis så mye du kan brenne ut, som overspising kan føre til vektøkning og hopper i blodsukkernivået. Når du oppretter måltider, må du huske å spise samme mengde mat hver dag for å opprettholde et konsekvent sukker nivå. Ikke spis for sent på kvelden, da det kan føre til at sukker lesing å være uvanlig høy neste morgen.


Previous:nothing Next:så Palmetto bivirkninger

Relaterte artikler


 • detox for energi
 • Hvordan unngå å bli nyrestein
 • vil sink hjelpe med interne kroppslukt?
 • fordeler i kakaobønner
 • hvordan å øke muskelmasse med kosttilskudd
 • hvordan å lage en peanut smør protein shake
 • Fordelene med oransje & jasmin grønn te
 • vekttap mat for blodtype en
 • herbals å hjelpe prostata
 • vekttap guider
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com