fordeler og skadevirkninger av soya

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2011-12-20
Soya, brukes ofte i asiatisk mat, er blitt ganske populær i det amerikanske kostholdet som et alternativ til melk og som en erstatning protein. Det ser nå i alt fra baby formler til imitasjon kjøtt. Det er imidlertid viktig å se på både fordeler og forpliktelser av soya før innføre det i kostholdet ditt

Du trenger:.
Hearty suppe
. Whey protein pulver.
Yoghurt.
Frossen frukt.

historie Soy i USA

Soya ble introdusert til USA under den store depresjonen som en måte å regenerere jorda ved riktig balansere tapt nitrogen. Bønder etter hvert begynte å bruke soya og mais som den primære mat kilder til storfe. I dag er USA den ledende dyrker av soya.

Fordeler

Omega-3 fettsyrer finnes i soya. De er normalt finnes i proteinkilder som fisk, men soya også er et protein alternativ for vegetarianere eller folk opptatt med det høye nivået av kvikksølv i fisk. Omega-3 fettsyrer kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og kreft.

Soyabønner inneholder fytokjemikalier som naturlig finnes i planter. En av disse naturlige kjemikalier-isoflavoner-har blitt knyttet til kreft forebygging og redusere hjertesykdom. Isoflavoner også lindre symptomer på overgangsalder ved å øke østrogennivået.

Skadevirkningene

Men nylig, soya også har fått noen negative trykk. Belgfrukter inneholder fytinsyre, en anti-næringsstoffer som blokkerer visse essensielle mineraler som kalsium, jern, magnesium og sink. Soyabønner har mye høyere nivåer av fytinsyre enn andre bønner. Dette er et stort problem i soya-basert baby formler, noe som kan føre til ubalanse og feilaktig utvikling av nervesystemet.

I 2009-dokumentaren "Food Inc. " avslørte hva som kan skje med husdyr som fôres soyabønner i stedet for gress. Filmen hevdet at en genetisk modifisert kosthold skaper genmodifiserte husdyr, noe som kan negativt påvirke helsen til forbrukerne. Bottom line: Grass-matet biff kan være bedre for deg enn soya-matet husdyr

Hensyn

I følge en 2004 artikkel skrevet av Kaayla T. Daniel, Ph D. for LEAN. Wellness Center, er veien soya behandles også kan være skadelig. En asiatiske kostholdet består av soya etter grunnleggende fermentering. Imidlertid er soya laget i Amerika en genetisk modifisert avling. En artikkel i mai 2000 utgaven av "bioteknologi Fremskritt" reiser bekymringer om genmodifiserte matvarer og deres ernæringsmessige kvaliteten, giftighet og resistens mot antibiotika. Mange strukturert soyaprodukter som ligner kjøtt eller melkeprodukter kan være skadelig, på grunn av sine intense kjemiske endringer.

Konklusjon

Juryen er fortsatt ute på soya. I mellomtiden, sttay vekk fra mat tilsetningsstoffer og kjemikalier så mye som mulig.


Previous:nothing Next:effekten av koffein piller

Relaterte artikler


 • måter å detox kroppen din naturlig
 • vitaminer forklart
 • hvordan å fortsette å spise sunt og kosthold etter to uker
 • full body detox diett
 • hvordan du velger den beste nøtter for fiber eller smaken og den generelle helsen fordeler
 • mat kombinere en enkel måte
 • liste over matvarer lavt kolesterol
 • fakta om hydrogenert vegetabilsk olje
 • naturlige diett narkotika
 • vekttap mat for blodtype en
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com