gjør probiotiske acidophilus hjelp uregelmessig?

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-12-01
Acidophilus er en form for nyttig tarmflora som kan være inntatt som et kosttilskudd. Det er en av 20 stammer av probiotika --- naturlig forekommende symbiotiske bakterier --- som finnes i den menneskelige mage-og fordøyelsessystemet. Når det tas regelmessig som en del av et sunt kosthold, kan acidophilus gi fordeler for kroppen, blant annet økt tarm regelmessig og enklere passasje av avføring

Historie

Verdien av acidophilus, og probiotika generelt, ble oppdaget på begynnelsen av det 20. århundre ved Pasteur-instituttet i Frankrike. Ifølge Stephanie Zonis, skaperen av The Nibble magasinet, Dr. Eli Metchnikoff, en feiret mikrobiolog, første forsto verdien av sunne bakterier i fordøyelsessystemet, mens behandlingen av rollen sure melkeprodukter spilt i pH balanse. Han besluttet at mikroorganismer i meieriprodukter, som inkluderte acidophilus, hjalp nøytralisere de naturlig sure elementene i magen, samt legge til rette for nedbryting av maten. Begrepet "probiotika" ble gitt til denne klassen av symbiotiske tarmfloraen i 1950, og de har siden vært sett på som et sentralt element på fordøyelsessystem helse.

Funksjon

En av grunnene til at uregelmessigheten kan oppstå, enten i form av forstoppelse eller diaré, er at den naturlig symbiotiske kolonier av bakterier i magen og fordøyelsessystemet blir mindre over tid. Disse mikroorganismer er viktig når det gjelder fordøyelsessystemet fungerer fordi de bidrar til å opprettholde en nøytral pH og også, ifølge Mayo Clinic, bistå syrer og enzymer i fordøyelsessystemet å bryte ned maten. Avføringsmiddel misbruk, dårlig kosthold, overdreven alkoholbruk og kroppen rensing alle kan utarme koloniene.

Hensyn

I det tilfelle at disse koloniene blir tømt, kan de være etterfylles gjennom bruk av kosttilskudd, slik som en tablett fylt med levende kulturer, tatt en gang om dagen med et måltid. En annen måte å innlemme probiotika i kostholdet er å spise soya-eller melkeprodukter --- slik som yoghurt, ost eller melker --- som har blitt beriket med acidophilus.

Fordeler

Acidophilus og andre probiotika har blitt vist å tilby en rekke umiddelbare og langsiktige fordeler når de er tatt på en konsistent basis, sier Mayo Clinic nettsiden. Acidophilus også kan bidra jumpstart en langsom fordøyelseskanalen eller rolig en ujevn eller uregelmessig en. Den potensielle langsiktige fordeler av acidophilus bruker fortsatt undersøkt omfatter senking av kolesterol og blodtrykk, lindring av laktose intoleranse, bedre søvnmønster og muligens også forebygging av tykktarmskreft.

Side Effects

Mens acidophilus forbedrer helsen av de fleste brukere, kan det produsere flere bivirkninger som er mest synlig i de første ukene i bruk, Mayo Clinic rapportene. Disse bivirkningene inkluderer abdominal kramper, oppblåsthet, økt gass og hyppigere løs avføring.


Previous:nothing Next:hvorfor skal du drikke mer vann?

Relaterte artikler


 • friske frukter for vekttap
 • juicing for bedre hud
 • liste over matvarer lavt kolesterol
 • hjernen ernæring kosthold
 • Hurtigstart guide for sonen kosthold
 • Hvordan vet jeg om jeg er undervektig eller overvektig?
 • typer kildevann
 • diett plan for TrimSpa
 • har en lav kalori diett forårsake hypotyreose?
 • naturlig rensing programmer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com