helse pyramide kosthold

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-12-16
Næringspyramiden som er kjent for mange av oss var tidligere kjent som Food Guide Pyramid, og det ble etablert av det amerikanske Department of Agriculture og Institutt for helse-og omsorgsminister. Mayo Clinic har en pyramide kosthold ligner de grunnleggende kosthold med noen nye changes. The pyramiden kosthold er også populær i mange andre land med egen etniske matvarer

The Pyramid

Den pyramiden formen er den viktigste retningslinje for denne spising plan, og som pyramiden blir mindre ved toppen gjør også daglig for den spesielle maten gruppe. Pyramiden plasserer matvarer i forskjellige kategorier, og det er designet for å tilby de mest næringsrike matvarene i anbefalte mengder for optimal god helse.

Frukt og grønnsaker

Mayo Clinic's pyramide steder ferske råvarer på bunnen av pyramiden, som er den største delen. Ifølge Mayo Clinic's pyramide, minimum fire porsjoner grønnsaker og tre porsjoner med frukt anbefales. Men dette er det ett område på pyramiden hvor du har valget mellom å spise ubegrensede mengder av ferske grønnsaker og frukt.

Karbohydrater

Karbohydrater er neste i køen på vei opp pyramiden. Karbohydrater omfatter brød, frokostblandinger, pasta, ris, stivelsesholdige grønnsaker og andre korn. Spise hele korn korn, brød og pasta er anbefalt av Mayo Clinic i tillegg til annen mat pyramider. En servering størrelse på karbohydrater på Mayo Clinic planen er vanligvis 1 /3 kopp, men dette kan variere på andre pyramide dietter.

Protein og Meieri

Pyramiden diett plan anbefaler 3-7 porsjoner daily. of kjøtt, kylling, fisk og meieriprodukter som cottage cheese, melk eller yoghurt. En servering størrelse for melk vil være en kopp. Visning størrelser på andre pyramider kan variere fra dette. The Mayo Clinic anbefaler å velge lav eller ikke-fett varianter av melkeprodukter, og magert kjøtt og skinn kylling brystene.

Fett og søtsaker

The Mayo Clinic pyramiden kosthold anbefaler tre til seks porsjoner med fett daglig. De sunneste valgene er oliven, sesam og rapsolje. Søtsaker er på toppen av pyramiden, og de bør begrenses til 75 kalorier.


Previous:nothing Next:kosthold regler

Relaterte artikler


 • kan diabetikere spise ris?
 • 10 vekttap kosttilskudd
 • liste over mat høy i fiber
 • hvordan gjøre vektøkning vibrering
 • å spise en diett som den største taperen deltakerne
 • phytonutrient botemidler
 • hvordan å gå ned i vekt ved å sette en timer
 • topp mat å hjelpe miste vekt
 • kilder til B-kompleks vitaminer
 • å spise med barna
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com