hva er bygg gress?

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-12-27
Når det gjelder helse-kosttilskudd, er listen lang og forvirrende. Helse-food butikker selger et bredt spekter av produkter, og hver er utformet for å løse visse helseproblemer. Dag, en av de mer populære kosttilskudd er bygg gress og dens relative, hvete gress. Disse kosttilskudd pakke næringsstoffer at deres talsmenn mener bidra til å avverge sykdommer og gi kroppen et løft

Fakta

Barley er en rekke av korn dyrket kommersielt av bøndene. De fleste av avling dyrkes i Grain Belt stater som Kansas og Nebraska. Kornet delen av anlegget er høstet for bruk i en rekke oppskrifter. Bygg er en viktig ingrediens i øl og er også brukt i supper og andre oppskrifter. De skyter, eller stilken, for bygg anlegget kalles bygg gress. Selv ikke som vanligvis brukes i matlaging, har bygg gress blitt populær som en helse-kosttilskudd på grunn av sin næring. Det er ofte solgt i helse-matbutikker.

Identification

The bygg anlegget, eller Hordeum vulgare, har to atskilte deler. Den bygg korn er en amber-fargede delen av anlegget som utvikler i den øvre enden av stilken. Bygg gress er det lyse grønne skudd som stiger opp fra jorda i god tid før korn utvikle seg. Bygg gresset er høstet ca 200 dager etter spiring når skuddene er mindre enn en fot høy. Den skiller seg fra hvete gress, et lignende produkt som selges som en helse-food supplement. Hvetegress kommer fra hveten plante, en fetter av bygg anlegget.

Funksjoner

Barley gresset er populær som en helse-food supplement i dag fordi det pakker mange forskjellige næringsstoffer. I form av ernæring, er bygg gress tettere forbundet med bladrike grønnsaker enn med korn anlegget produserer. Bygg gress er rik på vitamin A, C, B1, B2, folsyre og B12. Det pakker også en sunn dose av kalsium, jern, kalium og klorofyll. I tillegg leverer bygg gress ni essensielle aminosyrene som kroppen ikke kan produsere selv. To teskjeer av bygg gress inneholder 17 kalorier og 1,4 gram protein.

Bruker

I følge Dr. Nicholas Perricone, øker bygg gress god ernæring. Perricone sier bygg gresset har blitt solgt som et helse-supplement siden første halvdel av det 20. århundre, da narkotika butikker tilbudt tørket bygg gress. I dag, er bygg gress ofte solgt i pulverform, pille eller i fersk form. Fersk bygg gresset er brukt til å lage juice. Ifølge Yoshihide Hagiwara, en japansk lege og grunnlegger av et selskap som selger bygg gress, bør brukerne ta 2 til 6 gram bygg gress pulver to til tre ganger per dag. Vanligvis brukere løse opp pulveret i vann eller juice.

Fordeler

I følge Perricone, bygg gress og dens fetter hvete gress er blant en kort liste over "supermat" som pakke mange helsebringende fordeler. Perricone sier studier har vist at bygg gress og andre "grønne" matvarer har gunstig effekt på kolesterol nivåer, blodtrykk og kreft forebygging. Han sammenligner klorofyll, stoffet som gir blader og plantene deres grønn farge, til hemoglobin, som transporterer oksygen gjennom kroppen via røde blodlegemer.

Teorier

Noen forskere mener bygg gress er en kraftig antioksidant som hjelper kroppen ødelegge frie radikaler, ustabile celler som kan forårsake kviser, sår og til og med kreft. Ifølge Dr. Allan L. Goldstein, en biokjemiker ved George Washington University's School of Medicine, nøkkelen til bygg gress's anti-oksiderende effekt ser ut til å ligge i alfa-tokoferol succinate. Goldstein sier dette stoffet er en slektning av vitamin E og ser ut til å hemme flere typer kreft, blant annet leukemi, hjernesvulster og prostatakreft. Ifølge en artikkel i oktober 1999 Natural Health Magazine, men hadde ingen kliniske studier blitt gjennomført for å dokumentere gyldigheten av disse påstandene.


Previous:nothing Next:bivirkninger av GABA

Relaterte artikler


 • kan du kurere binyretretthet gjennom kosttilskudd bare?
 • 1000 calorie daglige kosthold
 • sunne måltider for idrettsutøvere
 • gjær dietter
 • malte linfrø for å miste vekt
 • effekten av koffein piller
 • Carnosine fordeler
 • hvordan å svømme for vekttap
 • matvarer uten jern
 • hvordan å lindre PMS stress naturlig
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com