hva er de forskjellige typer vitaminer c?

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2011-12-11
Vitamin C er et vannløselig vitamin som er helt avgjørende for kroppens helse. Vitamin C har utallige fordeler for kroppen og spiller en nøkkelrolle i en rekke av kroppens funksjoner. Dette vitamin, derimot, er ikke lett lagres i kroppen og må derfor gis til kroppen gjennom ulike kilder og former. Det er viktig å forstå funksjonene og fordelene av vitamin C, samt ulike former for denne viktige vitamin

Funksjoner og fordeler av vitamin C i kroppen

Vitamin C er viktig for en lang liste av kroppens funksjoner, inkludert den mest kjente funksjon i immunsystemet, som det hindrer infeksjoner og styrker kroppens beskyttende evner mot sykdommer. Det hjelper også å opprettholde sunne ben, røde blodceller, tenner og tannkjøtt, og blodkar. Vitamin C bidrar til å bygge og vedlikeholde kollagen i huden, en viktig protein fiber er ansvarlig for hudens helse og for vevet mellom leddbånd, brusk, bein og sener. Også viktig for huden er dens evne til å fungere som en antioksidant og bekjempe skadelige frie radikaler i miljøet, noe som også bidrar til å redusere risikoen for sykdommer. The vitamin har helbredende fordeler, også, for huden sår, infeksjoner og frakturer. I tillegg absorberer vitamin C jern fra planteføde.

Natural Versus syntetiske former av vitamin C

Den syntetiske formen av vitamin C er kjemisk identisk med sin naturlige form. I supplement form, er det lettere (og mindre kostbare) å finne den syntetiske formen av vitamin C, som har fordelen av å være sammen med andre næringsstoffer, som for eksempel bioflavonoider, som forbedrer effektiviteten av vitamin C. Siden naturlige C kosttilskudd er vanskeligere å finne og dyrere, er det lettest å fylle opp kroppen med naturlig vitamin C ved å spise frukt og grønnsaker rikelig med vitamin, som appelsiner, kiwi, brokkoli og tomater, blant mange andre frukt og vegetabilske kilder . Både naturlige og syntetiske former av vitamin C gir samme fordeler og funksjoner, siden de er kjemisk det samme.

Ascorbic Acid

Standarden form av vitamin C er askorbinsyre. Siden vitamin blir stadig mer brukt i hudpleieprodukter for sine anti-oksiderende fordeler, er dens askorbinsyre form litt forandret for bevaring og distribusjon formål, og det er ofte kalt L-askorbinsyre. Den salt form for ascrobic syre (i motsetning til den vanlige syren) kalles kalsium askorbat, også brukt i hudpleieprodukter samt kosttilskudd. Som andre former, er kalsium askorbat syntetisk.

Rose Hips

Rose hofter er en høyt verdsatt og ganske dyrt naturlige formen for vitamin C. Mange produkter som annonserer inkludering av nype i ingrediensen faktisk legge små mengder til syntetisk Vitamin C kilder. Rose hofter er de små røde eller oransje bær igjen etter en gang blomstrende rose er død. Rose hofter er vurdert i te og supper, sammen med andre kulinariske bruker i fin (og sunn) mat. Rose hofter blir også brukt til å lage såpe og andre kroppspleieprodukter. Også, kan denne formen for C-vitamin finnes som ingrediens i dyre hudpleieprodukter.

Andre Vitamin C Forms

Ascorbyl palmitate er fettløselig form av Vitmain C som er ansett som en C skjema mer lett absorberes og lagret av kroppen enn Vitamin C er naturlig vannløselig form. Ascorbyl palmitate er vanskeligere å finne enn andre former for vitamin C.

Acerola Vitamin C er en annen naturlig form som kommer fra en tropisk busk i Nord-Amerika. Som rose hofter, er acerola høyt verdsatt og er vanligvis blandet med et syntetisk når de brukes i mat, vitamin supplement og hud produkter.

Mangel av vitamin C

Sever mangel av vitamin C er sjelden i USA, selv om dårlig vitamin C inntak er ikke uvanlig. Dårlig helse valg som inkluderer drikking, røyking og sjeldne inntak av frukt og grønnsaker fører til vitamin C-mangel, som gjør for mye stress. Tegn på vitamin C-mangel er hyppige forkjølelser, mageproblemer, usunn hud som vises gråaktige og kjedelige, slow-healing sår og betent tannkjøtt.


Previous:nothing Next:nødvendigheter vitaminer for overgangsalder

Relaterte artikler


 • kosthold og tinnitus
 • ernæring for insulin resistens
 • helsemessige fordelene ved blåbær juice
 • candida diett anbefalinger
 • fare for relacore
 • om nyre detox matvarer
 • hvordan å gå ned i vekt ved å endre på dine matvaner
 • baking tips for diabetikere
 • hva som forårsaker svært høye jern nivåer?
 • tryggeste vekttap kosttilskudd
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com