hvordan unngå GMO-mat

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-12-26
Den kontroversielle genmodifiserte (GM) mat, kjent av motstandere som "frankenfoods," kom inn i dagligvarehandelen historien bildet på 1990-tallet. Fordi forskerne ikke har fullstendig forståelse av disse matvarene, som faller inn i tre grupper-vekster som visse typer av sukkermais og tomater, melkeprodukter slik som veksthormon brukt i melkekyr, og enzymer og tilsetningsstoffer fra GM bakterier og sopp som for eksempel soyabønner derivater-ikke mye er kjent om noen langsiktig helserisiko at GM-mat utgjør for mennesker, hvis noen. Her følger noen betraktninger om hvordan å styre klar av disse matvarene

Du trenger:. .
Mat etiketter
Pris Look Up (PLU) koder.


en.
Study mat etiketter nøye. Oppsøke "Non-GMO" produkter, som betyr at de ikke inneholder genmodifiserte organismer.
To.
Kjøp alle økologiske produkter og økologisk mat der det er mulig. Økologisk mat generelt kan ikke inneholde genetisk endret ingredienser.
Tre.
Peel etiketter av frukt og grønnsaker når du handler. Et eksempel på en svært modifisert mat er mais, der anslagsvis 60 prosent av all mais kommer fra avlinger er genetisk endret. For å finne ut om maten er genmodifisert, se på det som er kjent som PLU koden på etiketten, en numerisk system skapt av produsere elektronisk identifikasjon Board. Hvis koden er:
a) en fire-sifret nummer, er det vokst gjennom konvensjonelle midler
b) en fem-sifret nummer som begynner med 9, er det organiske
c ) et femsifret nummer som starter med 8, er det genmodifisert.
fire.
Styr klar av gjenstander på hyller som inneholder noen form for korn, slik som sirup eller maisstivelse, soya (lecithin, vegetabilsk olje), raps (olje) eller bomullsfrøolje (olje), siden disse ingrediensene kan ha kommet fra genmodifiserte planter.
fem.
Shop for melk der etiketten indikerer den ikke inneholder rekombinant storfe veksthormon.
6.
Unngå produkter, inkludert diett- relaterte drikke og drikke mikser, som inneholder kunstige ingrediensen, "aspartam", som er produsert av Monsanto med bruk av genmodifiserte bakterier, ifølge en britisk nyhetskilde.
7.
Stay vekk fra oljer eller margarin (soya, mais, raps, bomullsfrø), med mindre de inneholder ordene "non-GMO" eller "organisk. " Andre nonmodified valgene inkluderer olivenolje, solsikkeolje, tistelolje eller smør.
8.
Reduser mengden av bearbeidet mat som du bu.
9.
støtte lokale bønder som dyrker økologisk-bare avlinger. Hvis du er usikker på om de gjør, kan du gå til webområder som Lokal Harvest for å finne ut hvilke bønder opererer nær deg. Lær om hvordan de vokser deres avlinger og kjøpe lokalt.

Tips og advarsler


 • Hvis du sterkt vurdere å velge "non-GMO" produkter i så mange valg av mat som mulig, skrive eller kontakte produsenter som produserte den tidligere favoritt mat og fortelle dem om ditt valg. Fortell dem at du vil være villig til å revurdere dem hvis de kvitte seg med alle GM ingredienser i sine produkter. Et lite skritt kan gjøre en forskjell hvis mange andre gjør det samme og stå opp til masse produsenter.


 • Previous:nothing Next:fordeler og ulemper av kolesterol

  Relaterte artikler


 • pitabrød ernæring
 • syreholdig mat og alkalisk mat
 • vekttap over 40
 • hva er B6 og B12 godt for?
 • okulær ernæring
 • liste over mat høy i fiber
 • rask og sikker vekttap
 • 11 påviste fordelene av omega-3 fiskeolje for kvinner
 • hvor mye protein bør vi spise?
 • vekttap i 14 dager eller mindre
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com