interessante fakta om protein tilskudd

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-12-03
Protein er en av de tre store næringsstoffer som utgjør det menneskelige kosthold. Protein er laget av komponenter som kalles aminosyrer, og disse spiller en viktig rolle i mange av kroppens funksjoner som kropp vev vekst, vedlikehold av immunsystemet og som bærere for andre næringsstoffer i hele kroppen. Protein kosttilskudd markedsføres som enkle metoder for å få en høyere kvalitet protein i kosten, i motsetning til naturlige matvarer

Protein kan hjelpe deg opp i vekt og kan hjelpe deg å miste vekt

Det er en gammel vits om en termos. Det holder varm mat varm og kald mat kald, men hvordan det vet hvilken er hvilken? Det samme kan sies for protein. Mange nettsteder fremme protein som en vekt eller muskel gevinst produkt for idrettsutøvere og kroppsbyggere, mens mange dietter fremme ekstra protein til hoppe-start metabolisme for vekttap.

Protein kosttilskudd kan brukes i kombinasjon med høyere kaloriinntak, derav en vektøkning. I studier av idrettsutøvere gitt protein tilskudd over deres normale behov, vekt eller muskel gevinst var ikke mer signifikant med høyere inntak av protein når kalori nivåer ble holdt konstant. Inntak av protein kan bidra til å reparere og bygge muskelvev under atletisk trening, og de som deltar i intense økter krever mer protein enn gjennomsnittet person. Vektøkning, derimot, er oppnådd fra en kalori overskudd fra alle næringsstoffer kilder, ikke bare protein.

I vekttap, kan protein øke metabolic rate med om lag 30 prosent, ifølge en studie i det amerikanske Journal of Physiology, noe som gjør kosttilskudd en salgbare produkt i vekttap industrien. Men faktiske protein mat opprette dette termisk effekt, brenner overflødig kroppsfett. Flytende protein tilskudd er ikke i stand til å fullt ut oppnå denne effekten, som en del av den økte metabolismen er relatert til den energien som brukes under fordøyelsesprosessen.

Ekstra protein er ikke alltid bedre

Når kroppen får ekstra næring, de Kroppen har flere veier til å håndtere lagring eller eliminering av det overskytende. Med karbohydrater, er overflødig første lagres i muskel og lever glykogen skal brukes til kortsiktige behov, for eksempel en plutselig utbrudd av energi fra å kjøre. Selvfølgelig er ekstra karbohydrater som ikke kan lagres som glykogen lagres i fettvev (fett) vev som langsiktig lagring for når kroppen går gjennom faste perioder. Fat tar ikke mye av transformasjon av kroppen skal lagres, og det nesten umiddelbart lagres i fettvev.

Protein, derimot, er brutt ned i sin aminosyre komponenter, og overskytende ikke umiddelbart trengs av kroppen er eliminert gjennom urea. Overflødig protein kan føre til press på leverfunksjonen, som urea er behandlet gjennom leveren, eller på nyrefunksjonen, slik urea omdannes til urin.

Folk som er aktive trenger mer protein per kilo kroppsvekt enn de stillesittende mennesker. Å ha tilstrekkelig protein til å reparere og bygge muskler er viktig når treningsøkter bryte ned vev. Konsumere ekstra protein uten en tilsvarende fysisk treningsprogram vil ikke bygge muskelvev butikker.

Timing er alt

Det er bestemte tider når kroppen er bedre rustet til å fordøye og utnytte protein. Protein kosttilskudd er mer sannsynlig å være effektive hvis de spises 30 til 60 minutter etter en atletisk hendelse.

I tillegg, utholdenhet idrettsutøvere må innta karbohydrater umiddelbart etter en treningsøkt eller hendelse å erstatte glykogenlagrene. Protein er tatt med et karbohydrat kilde forbedrer opptaket av karbohydrater.

Alle Protein produkter er ikke laget Like

Ulike protein kilder inneholder ulike nivåer av aminosyren byggesteinene. Enkelte produkter kan ikke være "fullstendig" proteiner, og ville være mindre gunstig for kroppens behov.

Et mål på et protein kvalitet er et tiltak kalt PDCAA, protein fordøyelighet-korrigert amino acid score. Denne måler mengden av essensielle aminosyrer i et protein produkt og hvor effektivt de er fordøyd. Det er et føderalt akseptert standard for bestemmelse av protein kvalitet, men er mer en faktor i vurderingen tilstrekkelig protein inntak i de med lav-protein-eller lav-kalori diett. Et kosthold med et utvalg av protein, selv fra vegetariske kilder, kan tilstrekkelig grad ivaretar den daglige behovene til alle essensielle aminosyrer.

Det er også et begrep i kosttilskudd som heter "fast" og "slow" protein. Whey protein er ansett som en rask protein som forårsaker en rask økning i amino acid nivåer og dermed raskt økende protein syntese. Kasein-avledet protein er ansett som en langsom protein, og disse brukes hovedsakelig for langsiktig forebygging av kroppen protein (vev) sammenbrudd.

Protein kan være en appetitt suppressant

En studie fra University of Washington har foreslått at protein gir en følelse av metthetsfølelse, som resulterer i reduserte kaloriinntaket. Forskning viser at å erstatte protein for fett i kosten kan faktisk redusere sult symptomer. Dette er sannsynligvis på grunn av stimulering av to appetitt undertrykke hormoner, cholecystokinin (CCK) og glukagon-lignende peptid-1 (GLP-1). CCK er sluppet å fordøye både fett og protein, og formidler satiety ved å hemme ventrikkeltømming. Jo lenger Maten holder seg i magen, jo mindre sannsynligheten for overspising. GLP arbeider også for å bremse gastrisk tømming, men også bistår med insulin responsen fra bukspyttkjertelen.

Vanligvis er dette fenomenet er sett i fordøyelsen av faktiske protein mat, heller enn med flytende protein kosttilskudd. Flytende mat forlater magen raskt, og redusere opplevelsen av metthetsfølelse. Men å bruke et protein supplement som et mellom-måltid snack erstatte høyere kaloriinnhold alternativer kan nytte dem som overspiser på grunn av sult og cravings, så lenge totale kalorier forblir under kontroll.


Previous:nothing Next:kilder til lutein og zeaxanthin

Relaterte artikler


 • macrobiotic kosthold og KOLS
 • hvordan å miste vekt og kaste pounds raskt
 • fordøyelsessystemet rensing
 • fysiske egenskaper av lipider
 • bivirkninger av creakic
 • olivenolje ekstrakt fordeler
 • nevrotransmitter mat for hjernen
 • hva er acidophilus Bifidus?
 • befestede mat kilder til folat
 • Slik jumpstart kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com