kalorier i honning vs sukker

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2011-12-05
Honning og sukker er to vanlige søtningsmidler, og begge inneholder glukose og fruktose. Honey er en rik, gylden væske produsert av honningbier. Sukker er menneskeskapte, raffinert og bearbeidet til små, hvite korn fra sukkerrør eller sukkerroer. Selv om de kan byttes i de fleste kulinariske bruk, honning og sukker har helt andre egenskaper

Historie

Honey har tjent som både mat og medisin siden oldtiden. Birøkt går tilbake til minst 700 f. Kr. I lang tid var honning betraktet som hellig på grunn av sin sjeldenhet og guddommelig sødme. Dens bruk i matlaging var hovedsakelig forbeholdt de velstående. Da sukker ble oppdaget, ble det raskt allment tilgjengelig som en relativt rimelig form for søtningsmiddel. Sugar popularitet over honning fortsetter til denne dag. Sukker er den viktigste ingrediens i mange brus, og det kalles for i mange oppskrifter.

funksjoner

En enkelt spiseskje med raffinert sukker har 46 kalorier, og 1 ss. av naturlig honning har 64 kalorier. Ved første øyekast vil du anta at sukker ville være dieter valg, men en nærmere kikk inn i egenskapene til de to søtstoffer kan avsløre noe mer.

Funksjon

Honning er søtere enn sukker, så du ikke trenger å legge så mye. Også bruke honning i stedet for sukker kan gjøre at du inntar færre kalorier totalt på grunn av sin lavere glykemisk indeks. En lavere glykemisk indeks betyr at honning er absorbert og tilført mer gradvis enn sukker i blodet, holde blod-glukose nivåer stødig. Sukker, med sine høyere glykemisk indeks, kan føre til blod-glukose nivå til spike, noe som kan føre til overspising.

Betydning

På grunn av sin mangel på vitaminer og mineraler, kan sukker fører til fedme og høyt kolesterol. Vitaminer og mineraler arbeide for å forbrenne uønsket kolesterol og fettsyrer i kroppen, når de mangler, høyere kolesterol og fettsyre er resultatet

Hensyn

Selv om det ikke er bra å ha for mye honning eller sukker i. kosthold, rå, naturlig honning som ikke er behandlet med varme kan ha mange antioksidant og antimikrobielle egenskaper som er viktig for god helse. Et glass honning kan virke som et dyrt kjøp, men som vil gjøre deg enda mer sannsynlig å begjære det som i gamle dager og ikke bruke så mye som du ville om det var billig sukker.


Previous:nothing Next:den beste vekttap hemmeligheter

Relaterte artikler


 • detox vekttap planer
 • om kokosolje rensing kosthold
 • østrogen øker kosthold
 • kilder til lutein og zeaxanthin
 • nevrotransmitter mat for hjernen
 • helsemessige fordeler av solsikkeolje
 • balsamicoeddik helsefordeler
 • eple cider eddik kosthold
 • hvordan du skal begynne en Atkins diett
 • tips om å miste vekt og kroppen toning
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com