kilder til lutein og zeaxanthin

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-12-03
Lutein og zeaxanthin er to av de mest tallrike karotenoider finnes i Nord-Amerika. Karotenoider er typer gult til rødt pigment som finnes hovedsakelig i frukt og grønnsaker. Lutein er den dominerende komponenten i netthinnen i øynene. Lutein og zeaxanthin er en forutsetning for god visjon

Supplements

Tilskudd av lutein og zeaxanthin er lett finnes i markedet. Finn dem sammen eller separat. Anbefalt dose for lutein er 20 mgs og 6-10 mgs av zeaxanthin, ifølge den amerikanske Optometric Association. Mange av disse kosttilskudd er andre nyttige øyet næringsstoffer i tillegg til vitamin C, som hjelpemiddel i godt syn.

Grønnsaker

Den største kilden til lutein og zeaxanthin finnes i grønne mørke greener som spinat, swiss Chard, grønnkål, persille og Romaine. Den amerikanske Flekker på netthinnen Foundation anbefaler å spise grønnsaker rå eller lett dampet. Sweet poteter, tomater, gulrøtter, mais, okra og paprika rangere høyt på listen for innholdet av disse to næringsstoffene.

Frukt

Peaches, mandariner, appelsiner, papaya, mango og aprikoser er de beste frukter for lutein og zeaxanthin. Spis frukt rå å få maksimal effekt. Cantaloupe er melon med den rikeste kilden til lutein med sin lyse oransje farge. Skjær frukten opp og ha den lett tilgjengelig for snacks.

Karbohydrater

Selv om grønnsaker og frukt er rike kilder til lutein og zeaxanthin, mange karbohydrater skryte av høyt innhold. Spis frokostblandinger laget med korn og pasta laget av spinat, mais og egg åk. Nyt mais tortillas fylt med grønnsaker og få et høyt går av zeaxanthin og lutein. Korn brød, deilige varme ut av ovnen, inneholder lutein og zeaxanthin.

Krydder og Snacks

Ha en bolle med salsa laget av tomoatoes, paprika og løk i kjøleskapet for snacking med tortilla chips og grønnsaker, og få på lutein og zeaxanthin dra nytte av begge. En bolle med popcorn er alltid en velkommen snacks med et høyt innhold av begge disse næringsstoffene. Sesong maten med merian, karri, oregano, basilikum og timian.

Fordeler

I følge North Chicago VA Medical Center i 2004, lutein ikke bare bidrar til å hindre ARMD (aldersrelatert makuladegenerasjon), men faktisk reverserer symptomene. I en studie utført av American Association Optometric en diett rik på lutein og zeaxanthin var assosiert med en lavere forekomst av grå stær.


Previous:nothing Next:østrogen endringer under vekttap

Relaterte artikler


 • sukkerfri fast food desserter
 • oppskrifter for irritabel tarm syndrom
 • befestede mat kilder til folat
 • kjendis kosthold tips og hemmeligheter
 • diabetiker dietter for menn
 • hva er forskjellen mellom trans fett og mettet fett?
 • kreatin pulver vs serum
 • hvordan å gå ned i vekt uten dumhet
 • slimquick kosthold meninger
 • mage innstramming øvelser
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com