kolon helse kosthold

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2011-12-11
Holde kolon sunt er en god måte å avverge alvorlige helsemessige bekymringer som kreft mens du holder kroppen i optimal stand. Som kolon er en del av fordøyelseskanalen bidrar til å absorbere næringsstoffer fra konsumert mat, er kolon helse avgjørende for å sikre optimal velvære. Hvis du er bekymret for at kolon helse innebærer ubehagelige ting som Klyster eller langvarig detox dietter, frykt ikke-en sunn kolon kan oppnås med noen enkle endringer i kostholdet

kostfiber

Fiber er en av de beste kosttilskudd elementer å konsumere å maksimere kolon helse. Til tross for å være tilstede i mange matvarer, har en gjennomsnitts personen ikke spiser på langt nær nok fiber per dag. I gjennomsnitt bør du sikte på å konsumere fra 20 til 30 gram fiber daglig, blandet mellom løselige og uløselige kilder. Løselig fiber er fiber som løser opp under prosessen med fordøyelsen, bli en gel-lignende væske som blander seg med avføring, og hjelper deg til å bli vanlig. Løselig fiber har også fordelen av å hjelpe til å senke kolesterolnivået. Uløselige fiber er ikke fordøyd på forbruk, men passerer gjennom fordøyelseskanalen intakt, effektivt "skrubbe" veggene og bidrar til internt rense kroppen din. De beste naturlige kilder for både løselig og uløselig fiber inneholder rå frukt og grønnsaker, hele korn, havre, nøtter, belgfrukter, bønner og frø. Dersom din bekymring er kolon helse, disse er de matvarer som bør danne mesteparten av kosten din. Minst 40 til 50 prosent av tallerkenen ved hvert måltid skal være viet til disse high-fiber eks.

Avrunding ut Diet

Den resterende delen av tallerkenen bør deles likt mellom naturlige proteinkilder og sunne umettede fett. Mens noen mettet fett inntaket er helt frisk, bør mesteparten av fettinnholdet langt kommer fra umettede elementer som nøtter, kokos, oliven, avokado, og et utvalg av oljer, slik som sesam, peanøtter, kokos, oliven og macadamia nøtter. De beste naturlige proteinkilder er ganske magert, som kylling, kalkun og de fleste typer sjømat.

Eksempel Måltid

Et godt eksempel måltid å spise mens du er på diett for kolon helse kan bestå av grillet fisk (protein og sunt fett kilde) tjente over en seng av brun ris (fullkorn fiber kilde) med en hage salat (fiber og grønnsaker) med balsamico og olivenolje dressing (mer sunt fett) og en frukt salat med levret krem til dessert. Dette er et måltid som er full av fiber, næringsstoffer og kvalitet matvarer uten å være for høy i kalorier, noe som gjør det til et ideelt valg for din kolon helse kosthold.


Previous:nothing Next:kosttilskudd som vil senke blodtrykket

Relaterte artikler


 • ølgjær fordeler
 • enkel fettfattig frokost for energi
 • Applebee’s næringsinformasjon for en california kalkun klubb
 • gjær dietter
 • Slik jumpstart kosthold
 • helsemessige fordeler av solsikkeolje
 • psyllium husk fordeler
 • klyster og vekttap
 • hjernen ernæring kosthold
 • detox for vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com