lav karbohydrat diett måltid planer for diabetikere

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2011-12-14
Hvis du har diabetes, kan legen din foreslå at du prøver en lav karbohydrat diett. Logikken bak denne anbefalingen er at raffinerte karbohydrater, som hvitt brød og pasta, blir raskt absorbert inn i systemet og disse matvarene blir til glukose raskere enn kroppen din trenger. Som et resultat, kan blodsukkeret pigg og ubrukte glukose kan bli til fett, noe du opp i vekt og bli mer insulin resistente

kaloriinntak

En nøkkel til å kontrollere diabetes er å opprettholde en normal vekt. For å gjøre dette, må du finne ut hvor mange kalorier du trenger å spise. Ifølge Forebygging magasinet hjemmeside, hvis du er stillesittende, trenger du mindre kalorier enn om du er aktiv. Generelt bør en inaktiv 130-kilos kvinne spise ca 1500 kalorier, mens en meget aktiv 130-kilos kvinne bør spise nærmere 2. 000 kalorier. Menn bør spise mer. For eksempel, en 180-kilos mann som ikke er aktive kan spise rundt 2500 kalorier om dagen og en svært aktiv mann med samme vekt bør spise ca 3500 kalorier om dagen.

Selvfølgelig, hvis høyde og idealvekt er enten mer eller mindre enn de eksemplene som er nevnt her, så må du justere kaloriinntaket tilsvarende. Sammen med å se på kalorier, må du også sørge for at karbohydrat inntaket er så lavt som mulig, helst under 125 gram per dag. Snakk med din lege eller ernæringsfysiolog om kalori-og karbohydrat behov.

Antall porsjoner

For å holde kalorier og karbohydrater under kontroll, er det viktig å forstå hvor mye du skal spise. Basert på en 1500 til 1600 calorie kosthold og en grense på 125 gram karbohydrater, bør du spiser følgende: 10 proteiner (inkludert én servering av nøtter), fem grønnsaker, 1 /2 porsjon meieriprodukter, to frukt, fire stivelse, og seks fett.

Selvfølgelig kan du ha mer hvis kalori-behov er større, men prøver du å unngå ekstra karbohydrater. For å gjøre det, legge til ekstra proteiner, litt mer meieri, litt mer fett, og muligens mer grønnsaker. Du må også være klar over at å spise en restriktiv diett kan ikke gi alle de næringsstoffene du trenger. Som et resultat, kan det være lurt å ta vitamin og mineral tilskudd foreslått av lege eller ernæringsfysiolog for å sikre at du har en helt balansert kosthold.

Servering Størrelser

Hvis du ikke vet hva som utgjør en servering størrelse , kan du bli overrasket over å finne ut at et protein servering består av 1 oz. av kjøtt, ost eller nøtter.

I tillegg er en grønnsak som serverer regnes 1 /2 kopp av rå grønnsaker, 3 /4 kopp vegetabilsk juice og en kopp bladrike grønnsaker.

For et meieri servering, hvis du bruker ikke-fett versjoner av melk og usøtet yoghurt, kan du ha en hel kopp som ett servering. Men, om du bruker høyere fett eller sukret meieriprodukter, så din del størrelsen er omtrent halvparten så mye.

Små og mellomstore biter av frukt utgjør en visning, som gjør en kopp jordbær, 1 /2 kopp hermetisk frukt og 1 /4 kopp tørket frukt.

Hold deg til hel-korn, høy-fiber stivelse valg. Porsjoner størrelser for stivelse omfatte ett stykke brød, 1 /2 bagel eller muffins, og 1 /2 av en kopp frokostblanding, pasta, ris, bønner, mais og poteter.

Selvfølgelig fett porsjoner er ganske små, inkludert 1 /2 ts matolje eller majones, 1 ss lav-fett majones eller olje og eddik dressing, fem store oliven, og 1 /8 av en avocado. (Husk at en avocado i tillegg inneholder karbohydrater. )


Previous:nothing Next:Listen over fettforbrenning kompatible mat

Relaterte artikler


 • hvordan du effektivt ned i vekt uten å prøve veldig hardt
 • diett for pasienter med diabetes og cirrhose
 • hva er acidophilus Bifidus?
 • vekttap over 40
 • sunn frokost, lunsj og snacks
 • detox vekttap planer
 • vitaminer og post-øvelsen utvinning
 • hva som ikke skal spise på en glutenfri diett
 • interessante fakta om protein tilskudd
 • Hurtigstart guide for sonen kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com