mat som strenthen hjernen

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-12-25
Noen matvarer er bare bedre for deg enn andre. Dette er spesielt sant når det gjelder saker av sinnet. Visse matvarer reagerer mer positivt om hjernens funksjon enn andre gjør. Det er særlig mat å spise som kan hjelpe deg å takle stress, tregere hvor raskt hjernen cellene alder, forbedre hukommelsen, hjelper du med og mer

Blåbær

Hvorfor er disse så spesielt? De inneholder antioksidanter. Antioksidanter forsinke prosessen med oksidering, noe som kan føre til at arteriene til smale og bistand i forebygging av celleskader. Du kan spise disse ferske eller frosne når de er ute av sesong. Du kan mikse dem opp og gjør en utmerket smoothie eller sette dem på toppen av salaten. Frys dem opp for en skikkelig søt godbit!

Laks

Omega-3 fettsyrer er årsaken til denne hjernen booster. Omega-3 fett er en viktig faktor i riktig vekst og utvikling av hjernen. Brain-funksjonen er avhengig av Omega-3 for å holde den i tip-top form. Enten fersk eller prepackaged og klar-til-tjener er ikke så viktig. Den ernæringsmessige verdien ikke er svekket. Å ha ett femtinitti porsjoner hver uke vil gjøre underverker for sinnet ditt.

Mandler

Laks er ikke det eneste omega-3-rik-fettsyren mat rundt. Mandler er også rike på omega-3 og vitamin E og andre antioksidanter. For de beste ernæringsmessige verdien rå er alltid bedre. Selv om høy i kalorier, mandler i en kontrollert del er verdt det for de fordelene som de tilbyr.

Egg

Når antatt å bli spist med forsiktighet, egg er ikke så mye av et stigma som de pleide å være. Denne høy-protein mat er fullpakket med vitamin E, vitamin B og omega-3. De er lave i kalorier. Ha opp til fire egg per uke er nå anses rimelig.

Kaffe og te

Koffein er kjent for sin stimulerende effekt. Denne effekten, som en gang ble ansett skadelig for hjernen, er nå, faktisk, ansett som et pluss, da det øker hjernens aktivitet. Full av antioksidanter, hjelper det koffein i kaffe og te, spesielt grønn te, for å blokkere protein utvikling. Proteinet er faktisk et sentralt element i Alzheimer's ofre. Drikker bare to kopper om dagen er en måte å hjelpe deg å holde hjernen sunn.

Grønnsaker

Vi vet alle at grønnsaker bra for oss, men leafy grønne grønnsaker, i særdeleshet, er det sunneste for oss. Dette mørkere farget grønnsaker inneholder mest antioksidanter. Omtrent to til tre kopper mørkegrønne grønnsaker er daglig anbefalt servering.


Previous:nothing Next:hvordan å øke HDL ved å spise mat

Relaterte artikler


 • Fordelene med oransje & jasmin grønn te
 • Sjøgrens syndrom kosthold
 • dosering instruksjoner for Hydroxycut hardcore
 • hvor mye lenger kan du leve av å spise sunt?
 • adzukibønnerisottoen og vekttap
 • hvordan å bruke olivenolje som personlig skjønnhet rettsmiddel
 • hCG diett terapi
 • urter som beskytter under raske vekttap
 • vekttap spørsmål
 • liste over mat høy i fiber
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com