matvarer med høy urinsyre

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2011-12-23
Urinsyre er et biprodukt av nedbrytningen av puriner, derfor, matvarer som er høy i puriner produsere urinsyre i kroppen. Hvis kroppen din produserer høye nivåer av urinsyre eller ikke er i stand til å fjerne det bra, så kan det være viktig å konsumere mat som er lav i puriner. Dessverre kan du ikke fullstendig eliminere puriner fra kroppen din, fordi kroppen produserer dem. Urinsyregikt er en sykdom forårsaket av kronisk høye nivåer av urinsyre

Årsaker

Ifølge Medline Plus, høy urinsyre, eller hyperurikemi, kan være forårsaket av acidose, alkoholisme, leukemi, diabetes eller høyt purin diett. I tillegg, hypoparathyroidisme, blyforgiftning, nyresten, polycytemi vera, nyresvikt og overdreven trening kan føre til høye urinsyre nivå. Urinsyregikt er en vanlig årsak til hyperurikemi og, senere, mange behandlinger av hyperuricemia fokus på gikt og dens symptomer.

Symptomer

Ifølge University of Maryland Medical Center, gikt i begynnelsen stadium anses asymptomatisk hyperurikemi, og har derfor ikke symptomer. Senere stadier av gikt, derimot, har symptomer som inkluderer alvorlige leddsmerter som omfatter hevelse på bestemte felles og glinsende, stram hud. Hvis du har urinsyregikt, kan du også oppleve frysninger, appetitt tap og en generell følelse av sykdom. Pain begynner normalt med en felles og deretter påvirker andre ledd.

Komplikasjoner

Det er flere komplikasjoner som urinsyregikt eller hyperurikemi, kan produsere. Ifølge University of Maryland Medical Center, er en mulig komplikasjon nyrestein. Noen nyrestein kan være et produkt av høy urinsyre nivå. Pasienter med gikt har en høyere forekomst av nyrestein enn den generelle befolkningen. Hyperurikemi kan også blokkere nyrenes gangene og forårsake nyresvikt.

Purine Kilder

Ifølge Mayo Clinic, flere matvarer er høyt i puriner. Innmat som for eksempel nyrer, hjerne, lever og sweetbreads er på listen, samt sjømat slike ansjos, kamskjell, sild, sardiner, rogn, hermetisk tunfisk, reker, hummer og blåskjell. Liver er særlig høy i puriner fordi det er det viktigste organet som håndterer en ny form av purin katabolisme. Generelt, inneholder det meste av animalsk protein noen puriner, spesielt rødt kjøtt som biff, lam og svinekjøtt. Kjøtt bærene inneholder også puriner. Puriner er også funnet i noen alkoholer, øl mer enn vin.

spinat, blomkål, asparges, sopp og belgfrukter er også høy i puriner, men de øker ikke risikoen for urinsyregikt.

Forebygging /løsning

Ifølge Mayo Clinic, det er ingen måte å sikre deg at hyperurikemi. Men anbefaler de forbruker færre puriner å redusere sin katabolisme til urinsyre. Du kan gjøre dette ved å redusere forbruket av kjøtt og fete meieriprodukter. De anbefaler også å unngå alkohol og opprettholde en sunn vekt.


Previous:nothing Next:hvordan å erstatte måltider med supper og smoothies

Relaterte artikler


 • mat som rense ut arteriene
 • endret rå mat diett
 • kalorier brent kjøring
 • mat å spise for å gå ned i vekt
 • er vann piller trygge for vekttap?
 • kolon rensing og body detox
 • kalsium daglige behovet for sunn hud
 • ernæring av hvete bakterie
 • kan diabetikere spise ris?
 • hvordan gjøre vektøkning vibrering
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com