østrogen endringer under vekttap

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-12-03
Det hormonet østrogen er viktig for kvinnelige helse, men østrogennivå som er for lavt eller for høyt kan påvirke andre sider av total helse. Legene har oppdaget en sammenheng mellom østrogen og vekt, særlig blant kvinner inn overgangsalderen. Deres funn kan være like viktig for alle kvinner prøver å gå ned i vekt

Estrogen Basics

Østrogen er et hormon som påvirker utviklingen og helsen til kvinnelige kjønnsorganer og bryst vev. Eggstokkene produserer mest østrogen i kroppen mellom stadiene av puberteten og overgangsalderen. Den viktigste funksjonen til østrogen er å stimulere eggløsning. Menn har også små mengder østrogen i kroppen, selv om legene ikke har en klar forståelse av hormonet funksjon hos menn. Denne artikkelen vil fokusere primært på spørsmålet om østrogen og vekttap i kvinner.

Endringer over tid

Som kvinner inn overgangsalderen eller perimenopause (en scene før full menopause), eggstokkene produserer mindre østrogen. Denne reduksjonen i hormonene er ansvarlig for mange vanlige overgangsplager, og hvorfor i mange år leger rutinemessig foreskrevet østrogen erstatning for kvinner i overgangsalderen.

Estrogen og vektøkning

Mange leger mener at østrogen bidrar til vektøkning blant kvinner under og etter menopause. Noen studier tyder på at under menopausen kroppen reagerer på tap av østrogen fra eggstokkene ved å prøve å produsere mer østrogen fra fettcellene. For å gjøre østrogen, cellene har til å lagre mer fett. Cellene ønske om å lagre fett utløser metabolske endringer som fører til vektøkning. Dermed en post-menopausal kvinner kan få vekt selv om hennes kosthold og mosjon nivåer forblir de samme som de var før overgangsalderen.

Estrogen og Vekttap

På grunn av sammenhengen mellom fettcellene og østrogen, studier viser at folk som er overvektige har en tendens til å ha høyere enn normalt østrogennivå. Også folk som er ekstremt tynne, som anoreksi pasienter, har østrogennivå som er altfor lavt. Motsatt, når en overvektig kvinne mister vekt, vil hennes østrogennivå vanligvis slippe.

Konklusjoner

Basert på nye kliniske studier, de fleste leger tror at de fleste kvinnelige pasienter som går ned i vekt vil oppleve en nedgang i østrogennivået. Så lenge dietten plan og mengden av vekttap er rimelig, bør imidlertid mengden østrogen tap ikke være til bekymring. Men ikke legene anbefalte at kvinner forbereder seg til å starte et vekttap diett plan har et fullstendig fysisk, inkludert testing av hormonnivå. Eventuelle ikke-menopausal pasient som opplever symptomer på lavt østrogen mens slanking bør rådføre seg med legen sin. Slike symptomer kan være tretthet, nattesvette, hetetokter, hukommelsesproblemer, mangel på konsentrasjon, leddsmerter, vaginal tørrhet, tørr hud eller tap av seksuell lyst.


Previous:nothing Next:Fen-Phen og skader

Relaterte artikler


 • hvordan du skal begynne en Atkins diett
 • høy protein diett
 • hvor mange glass vann bør du drikke en dag?
 • den ernæringsmessige verdien av kjøtt erstatter
 • kosthold for betennelse
 • kilder til B-kompleks vitaminer
 • magnesium effekter
 • papaya enzymer og vekttap
 • raskt vekttap hemmeligheter
 • ernæring for insulin resistens
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com