psyllium husk ernæring

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2011-12-08
Psyllium husk er den ytre membran av frø av planten Plantago ovate. Den inneholder et høyt nivå av kostfiber og er vanligvis pudret. En vanlig ingrediens i mange kjente avføringsmidler, flavorless psyllium husk også kan kjøpes og brukes til å øke fiber i kosten ved å legge det til drikke eller rører det inn mat

Nutritional Basics

Psyllium skall er en lav-kalori måte å legge ut mer fiber i kostholdet ditt. Ifølge Calorie King, har psyllium husk bare 18 kalorier per spiseskje. I denne servering, finner du 4 gram karbohydrater og lite annet. Den karbohydrater i psyllium husk består kun av fiber, og 1 ss gir 16 prosent av det daglige anbefalte inntaket av fiber. Medline Plus forklarer at kostfiber finnes i psyllium husk er vannløselig.

Fordeler

Lester M. Crawford, fungerende kommissær for Food and Drugs, bemerket at psyllium husk inngår blant løselig fiber kilder at FDA mener "kan redusere risikoen for koronar hjertesykdom" når det brukes med et fornuftig kosthold. The fiber finnes i psyllium husk er også gunstig for fordøyelsessystemet. Fordi psyllium husk bulks opp avføringen, avføring er lettere og er dermed mildere på systemet. Andre mulige fordeler inkluderer å senke kolesterolet, healing og forebygge fordøyelsessykdommer og rensing av tykktarmen, ifølge Medline Plus.

Typer Psyllium Husk

Psyllium husk pulver kan kjøpes i bulk fra noen urt butikker og også kan kjøpes i kapselform gjennom noen online urt eller ernæringsmessig detaljister, som for eksempel vitamin World. Du kan få fordelene av psyllium husk i noen kommersielle avføringsmidler, for eksempel Metamucil. Uansett hvilken form du tar, er det viktig å drikke vann når du bruker den, eller du kan oppleve en tarmobstruksjon, notater Medline Plus. Psyllium husk vil absorbere mye vann som den beveger seg gjennom systemet ditt, så du kan selv ønsker å doble din vanninntaket når du tar det.

Dosering

Medline Plus forklarer at doseringen for psyllium husk er basert på et individs fiber krav, siden den ernæringsmessige fordelen av psyllium husk ligger utelukkende i sin fiber innholdet. En voksen krever mellom 20 og 35 gram fiber hver dag, og opp til 45 gram psyllium husk tatt i løpet av dagen før måltider er trygt. Barn under 18 bør ikke forbruke mer enn 16 gram per dag, men Medline Plus bemerker at videre forskning må fullføres på sikkerhet for psyllium husk for barn.

Advarsler

Psyllium husk bør brukes med forsiktighet. Selv om det er et generelt trygt supplement, Medline Plus notater som anafylaksi og andre allergiske reaksjoner er rapportert. Videre, hvis du har hatt tarm surgeries eller har unormalt i strukturen i tykktarmen, kan du oppleve en tarmobstruksjon hvis du tar psyllium husk pulver. For den gjennomsnittlige person, vil problemer unngås hvis nok vannet tilføres med psyllium skall, som vil sikre at ingen blokkering oppstår.


Previous:nothing Next:diabetiker diett ideer

Relaterte artikler


 • kilder til lutein og zeaxanthin
 • ernæring for paranøtter
 • hvordan vet hvor mange vekt overvåkere poeng du får
 • Hurtigstart guide for sonen kosthold
 • effekter av lystgass
 • hvordan du kan redusere død og sykdom med en streng Middelhavet diett
 • vekttap for tenåringsjenter
 • om kreft forebygging med IP6
 • bodybuilding breakfast ideer
 • hvor å miste vekt på Atkins uten å spise mye fett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com