sunn diabetiker frokoster

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-12-23
Frokost er dagens viktigste måltid, spesielt for de med diabetes. Opprettholde et sunt blodsukkernivå starter med første måltid på dagen og kan ofte sette tonen for resten av dagen. Det er viktig å få en riktig balanse mellom proteiner, fett og karbohydrater

Grunnleggende om Breakast for Diabetikere

Alle med diabetes eller de som er glad i har diabetes vet viktigheten av riktig type karbohydrater i kosten. Ifølge Life Clinic, bør frokost karbohydrater holdes mellom 45 til 75 gram, avhengig av den enkelte. Bare en lege eller ernæringsfysiolog kan fortelle en pasient hva det korrekte beløpet er.

De fleste av karbohydrater inntas bør være komplekse karbohydrater, som finnes i hele korn, friske frukter og grønnsaker. Et annet viktig hensyn er glykemisk indeks (GI). The GI tar hensyn til hvor raskt karbohydrater påvirker blodsukkeret. Kroppene våre brenne komplekse karbohydrater mer effektivt og langsommere, så disse er mindre utsatt for spiker blodsukkernivået. En ideell diabetiker frokost bør inneholde alle disse hensynene kosthold.

Viktigheten av en god frokost

Dagens tidsplaner ofte bety personer rush ut av døren, noen ganger å hoppe over frokosten. Dette er ikke en god idé for en diabetiker fordi hoppe over et måltid kan resultere i ekstremt lavt blodsukker. I tillegg spiser feil mat-de som for rik på sukker eller feil type karbohydrater-kan føre til høyt blodsukker. En balansert frokost kan holde blodsukkeret stabilt gjennom de små timer.

Frokost på Go

Ifølge American Diabetic Association, er en god rask frokost valg en frokost milkshake. Blend en kopp lettmelk, alle typer frukt, hvetekim og en spiseskje av nøtter i en blender. Melken og hvetekim gir protein, nøtter gir den nødvendige fettet, og frukten gir riktig balanse av karbohydrater.

Sit Down for Breakfast

The University of Minnesota Medical Center antyder en frokost burrito som et godt valg for en diabetiker frokost. Scramble to egg, bruk nonfat matlaging spray. Friske tomater og andre grønnsaker kan legges. Ha alle ingrediensene i en tortilla og rull den opp. Denne frokosten inneholder proteiner og riktig type karbohydrater å starte dagen av til høyre. Disse komplekse karbohydrater er et bedre valg som kroppen bryter dem ned saktere, og derfor mindre sukker er sluppet inn i blodstrømmen. For en diabetiker, er en langsom frigjøring av sukker alltid å foretrekke fremfor en rask release for å unngå blodsukker problemer senere.

Foods Unngå

Det er visse matvarer som ikke skal være med i en diabetiker frokost. Hermetisk frukt inneholder unødvendige sukker. Gelé og syltetøy bør være sukkerfri. Poteter bør ikke spises eller spises med måte som de ikke er en kompleks eller god karbohydrater. Mens fett er nødvendig for helse kroppsfunksjoner, bør de flerumettede. Frokost kjøtt som bacon eller pølse er typisk lastet med mettet fett, så tenk på å erstatte sunnere kjøtt, som for eksempel pølse laget av magre hamburger eller soya frokost koblinger. Du kan kjøpe disse koblingene i den frosne maten delen på din dagligvarebutikk.


Previous:nothing Next:Fordelene med aloe vera gel caps

Relaterte artikler


 • do multivitaminer gjøre deg opp i vekt?
 • hvorfor skal folk prøver å gå ned i vekt fjerne skinnet fra kylling?
 • hvordan du kan trene uten den følelsen som en "treningsøkt"
 • hva er sunne måter å få i vekt?
 • sunt kosthold mat for kroppen
 • typer av fullkorn
 • diett for mage fett
 • apple detox
 • probiotiske matvarer for barn
 • vekttap over 40
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com