asparges og vekttap

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-01-10
Vekt-tap eksperter forteller oss hele tiden for å legge til mer grønnsaker i kostholdet vårt, men de sjelden forteller oss hvordan. Til noen som er ukjent med planteriket, kan asparges spyd være ganske skremmende. De står der i vegetabilske midtgangen, ser ut som vollene i et middelalderslott eller stockade av en vestlig fort. Ikke vær redd. Grab din dampenhet og sal opp, fordi asparges er et utmerket valg av matvarer for folk som prøver å gå ned i vekt

Historie

Asparges har blitt høstet fra så langt tilbake som de gamle grekerne. Et medlem av liljefamilien, var det spises som en grønnsak og brukt medisinsk. Den eldste bevarte kokebok i verden, "De re coquinaria, Bok III" inneholder publisert i det tredje århundre e. Kr. , en oppskrift på asparges. Grekerne, egypterne og romerne tjente asparges friske i sesongen, og deretter tørket den så de trengte ikke å gjøre uten om vinteren.

Næringsstoffer

Asparges er like rik på vitaminer og sunne enzymer som de fleste mørk grønn grønnsaker. Den inneholder mer enn 80 næringsstoffer, inkludert vitaminer A, B6, C og tiamin. Den inneholder også folinsyre, kalium, kostfiber og rutin, som er en kraftig antioksidant. Asparges har ingen kolesterol, og er lav i naturlig natrium, noe som er nyttig når du prøver å gå ned i vekt.

Weight Loss Fordeler

Bortsett fra den lave natrium, mangel på fett og gunstige næringsstoffer, inneholder asparges den amino asparagin. Dette, kombinert med mineraler i asparges, resulterer i en naturlig vanndrivende, som holder deg fra å beholde vannet.

Asparges inneholder også folat, som er nødvendig for et sunt hjerte-karsystemet. Dette er viktig for folk å starte et treningsprogram.

Et karbohydrat som heter inulin er et annet punkt i asparges 'favør. Inulin er et karbohydrat som er fordøyd av vennlige bakterier i tykktarmen. Dette bidrar til å holde skadelige bakterier fra blomstrende.

Hvordan kjøpe asparges

Mens asparges er tilgjengelig hermetisk og frossen, for maksimal effekt, kjøp den fersk. Se etter tynne, rette stilker med runde, dyp grønn eller lilla tips som er tett lukket. Hvit asparges er bare vanlige asparges som var begravd, slik at det ikke kunne produsere klorofyll. Det smaker litt mildere enn den mer kjente grønne typen. Noen steder tilbyr også lilla asparges, som har en litt fruktig smak.

Kjøp en litt mer enn du tror du trenger, fordi den krymper ved om lag halvparten når du koker.

Pakk endene av ubrukte asparges i et vått papirhåndkle og holde den i kjøleskapet. Kontroller at du bruker den i løpet av to eller tre dager.

Asparges In Your Diet

asparges kan spises varm eller kald, kokt eller rå, selv om de fleste foretrekker det kokte. Det kan steames, grillet, mikrobølgeovn, lagt til supper og stuinger eller serveres som tilbehør. Det er spesielt bra med laks.

Noen mennesker wrap asparges i bacon eller dyppe den i Hollandaise, men disse er ikke de beste valgene dersom du prøver å gå ned i vekt.

Ikke stek den for lenge , fordi det blir slapp og slimete hvis kokt. Dampende eller kokende bør ta mellom fem og åtte minutter. Du vil den skal være møre, men ikke slapp.

Selv om det har ikke mer magisk vekttap egenskaper enn brokkoli eller rosenkål, asparges har en særegen smak og er allsidig, noe som kan gå en lang vei mot å holde dietten interessant.


Previous:nothing Next:core rytme dans øvelser

Relaterte artikler


 • 10 beste fett brennere
 • hvordan å miste visceralt fett
 • rippet drivstoff faq
 • kollagen supplement fordeler
 • matvarer for sunn fordøyelse
 • enzymer og vekttap
 • sunne måltider for idrettsutøvere
 • kosttilskudd som vil senke blodtrykket
 • hvordan å gå ned i vekt for tenåringer
 • svart valnøtt fordeler
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com