fordelene av vitamin E og selen

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-01-09
Selen og vitamin E er to viktige næringsstoffer som trengs for god kroppsfunksjon. Begge er avgjørende for immune helse, særlig i bistand og produksjon av enzymer som hjelper mot kreft-forårsaker frie radikaler. Begge inneholder egenskaper for hud og hår helse, og bidra til å forhindre mange sykdommer

Vitamin E

Vitamin E er blant de næringsstoffene mest exulted av dietitians. Som selen, bidrar Vitamin E nøytraliserer kreftfremkallende frie radikaler. Vitamin E, som finnes i åtte former, er en av en celle viktigste forsvar. Vitamin E beskytter cellemembraner mot skadelige frie radikaler og bidrar til å opprettholde interne og eksterne organer. Vitamin E er et fettløselig antioksidant og finnes i mange matvarer.

Selen

Selen er et spor mineral som er viktig for et sunt immunforsvar. Den naturlige funksjon av selen i den menneskelige kroppen er i tilrettelegging av glutatione, et enzym som bekjemper kreftfremkallende frie radikaler. Bortsett fra å øke immunforsvaret, hjelper selen fremmer hudens helse ved å forbedre hudens elastisitet ved å bekjempe frie radikaler som kan svekkes hudens kollagen. Derfor er produkter som inneholder selen antas å bekjempe og forebygge kreft, særlig brystkreft og prostatakreft.

Disease Prevention

Det er mange sykdommer som kan bli hjulpet eller forebygges ved tilstrekkelige doser av selen og vitamin E. Kreft er blant de mest kjent for både næringsstoffer, som de begge øke produksjonen av kreft-bekjempelse enzymer. Vitamin E har også vist seg vellykket i å bremse utviklingen av Alzheimers sykdom. Vitamin E er også viktig for hjerte helse. Anbefalt inntak av vitamin E kan sterkt redusere risikoen for hjerteinfarkt.

Synlige Helse

Både selen og vitamin E å opprettholde en sunn kropp funksjoner bortsett fra sykdomsforebygging. For begge er hudens helse en fremtredende fordel. Selen og vitamin E kan både bidra til å redusere rynker ved å øke skins elastisitet og kollagen nivåer, som glatter over rynker og legger en sunn glød til ansiktsfarge. Tørr hud, akne og hudproblemer som psoriasis og eksem kan bli lettet av tilstrekkelig inntak av selen og vitamin E. Begge næringsstoffer også forbedre utseendet av hår og negler.

Produkter som inneholder Selen

Foods høy i selen inkluderer sjø løve, paranøtter, svinekjøtt, bløtdyr og nyrene av praktisk talt ethvert dyr. En liten mengde selen er nødvendig i menneskets kosthold. Derfor bør inntaket være overvåket.

Produkter som inneholder Vitamin E

Det er mange matvarer rike på vitamin E, særlig grønne grønnsaker. For å motta den anbefalte dosen av vitamin E, ville du ha for å konsumere nesten tre pounds av salat per dag. Som sådan, forsterkede matvarer tilby et smart alternativ. Mat som inneholder de høyeste nivåene av E inkluderer:. Befestet korn, solsikkefrø, nøtter, planteoljer, nepe greener, tomatpuré, pinjekjerner, peanøttsmør og avokado

Dosering

Den anbefalte daglige verdi av vitamin E er 15 mg daglig for voksne, en dose som ofte er vanskelig å få fordi de fleste matvarer inneholder vitamin E er konsumert i små mengder. Derfor er det mange ernæringseksperter anbefaler et vitamin E supplement eller kjøpe matvarer beriket med vitamin E.

Forbruket av selen, men nødvendig, er farlig om ikke overvåkes riktig. Menneskekroppen trenger bare om lag 400 mikrogram selen per dag. Symptomene på forgiftning selen blir ofte håravfall og skjørheten av negler og tå negler.


Previous:nothing Next:kosthold justeringer for kviser

Relaterte artikler


 • gjør omega-3 fart på stoffskiftet?
 • har en lav kalori diett forårsake hypotyreose?
 • informasjon om resveratrol
 • type 2 diabetes diett menyen
 • liste over matvarer lavt kolesterol
 • hvor å miste vekt på en sunn måte (miste vekt på lang sikt)
 • baking tips for diabetikere
 • vekttap og avføringsmidler
 • hva er sunne måter å få i vekt?
 • hvordan å sikre få tilstrekkelige mengder essensielle aminosyrer isoleucin daglig
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com