gjør aspartam deg opp i vekt?

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-01-12
Aspartam, mer gjenkjennelig i sitt merkenavn, som NutraSweet og Equal, er et kunstig søtningsmiddel som brukes i mer enn 5000 produkter over hele verden. Selskaper som produserer aspartam hevder at dette lav-kalori søtningsmiddel har helsemessige fordeler og kan være del av et sunt kosthold. Selv om disse påstandene kan være sanne, har de siste vitenskapelige studier funnet at aspartam ikke kan være en dieter's universalmiddel og kan faktisk føre til vektøkning

Historie

Aspartam ble oppdaget i 1965 av forskere ved GD Searle og Co Teamet av forskere teste stoffet på dyr fant at til tross for sin lave kalori-innhold, dyr fag ofte opplevd vektøkning fører til brutto fedme. Aspartam ble til slutt gjort tilgjengelig for offentlig konsum i USA i 1981.

Effekter

I 1993 US Department of Health and Human Services utgitt 61 rapporterte bivirkninger av aspartam i mennesker, inkludert vektøkning. Selv om ingen bestrider aspartam er lavt kalori-innhold, er poenget med påstanden om aspartam faktisk stimulerer appetitten.

Expert Insight

Aspartam har noen strenge kritikere, som Dr. James Bowen. Bowen er en bredt publisert nevrolog som mener diett brus du kommer for faktisk fører til at du har mer lyst på kalori rik karbohydrater og øke vekten gain. The mest alvorlige aspartam kritikere, inkludert Bowen, også tror aspartam er knyttet til kreft og andre alvorlige sykdommer. Den vitenskapelige mainstream støtter ikke det syn at aspartam er farlig (den amerikanske Food and Drug Administration anses det passe for forbruket i 1981). På den annen side, har det amerikanske Department of Health and Human Services noteres i en offisiell notat som vektøkning er en potensiell bivirkning av aspartam forbruk.

Hensyn

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, fedme priser i USA har økt dramatisk siden 1985. Med fedme å bli en nasjonal epidemi, er det forståelig at forbrukerne er nå for mat og drikkevarer som hjelper dem følge et sunnere kosthold. Aspartam kan virke som en god, lav kalori alternativ til sukker. Selv om FDA har styrt aspartam egnet til konsum, har HHS også merket vektøkning som en mulig reaksjon.

Forebygging /løsning

Aspartam er en lav-kalori alternativ til sukker, men det er absolutt ingen erstatning for en balansert kosthold og trening for å hjelpe vekttap. Det er også bevis for at det kan faktisk øke appetitten. Hvis du finner appetitten øker ved inntak av aspartam, kan det være lurt å bytte drikke av valget til vann eller usøtet te.


Previous:nothing Next:hCG for vekttap

Relaterte artikler


 • kan du juice med en blender?
 • mat som inneholder Lactobacillus acidophilus
 • om kokosolje rensing kosthold
 • diett plan for TrimSpa
 • to ukers detox
 • er pinjekjerner bra for kroppen?
 • ingefær juice helsefordeler
 • hvordan å motivere deg selv til å utøve ved hjelp utnytte
 • hva er noen tarm rensing matvarer?
 • hva gjør Guarana gjøre?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com