granateple juice vs granateple ekstrakt

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-01-29
Den granateple er en frukt med sunn fordeler og gamle røtter. Dens antioksidant kraft er høyere enn for rødvin, blåbær og grønn te. Ikke bare granatepler har en høyere konsentrasjon av antioksidanter, bu deres er også av en høyere kvalitet. Antioksidanter i granatepler nøytralisere 77 prosent av frie radikaler de kommer i kontakt med, sammenlignet med rød vin (46 prosent), blåbær (33 prosent) og grønn te (10 prosent). Du trenger ikke å spise frukt å høste fordelene av granateple, kan du også drikke juice eller ta granateple-ekstrakt kosttilskudd.

Identification

En granateple er en eple-størrelse frukt med en rød, læraktig eksteriør. Inne er et svampaktig materiale som har flere røde, på størrelse med erter frø. Disse frøene er den eneste spiselige delen av frukten.

Pomegranates har vært dyrket siden oldtiden i hele Midtøsten, Nord-Afrika og deler av Europa. Den granateple er en av de matvarene som er nevnt i Bibelen og også ble rost i gamle egyptiske skrifter og kunst.

Antioksidanter

Pomegranates inneholde høye nivåer av antioksidanter, som er molekyler som nøytraliserer skadelige molekyler som kalles frie radikaler. Det antas at frie radikaler er den ledende årsak til sykdom og aldring, fordi de kan skade DNA og dreper friske celler. De er funnet i luftforurensning, tobakksrøyk og solens UV stråler, men å spise mat med høyt antioksidant-innhold, slik som granatepler, kan hjelpe bekjempe deres effekter.

Juice g. Extract

Ved vurderingen av om til legge granateple juice eller granateple ekstrakt til regimet, er det juice på billigere alternativ, fordi det krever mindre bearbeiding tid og innsats. Imidlertid kan fruktjuice legge mye kalorier og sukker til kosthold, så mange velger ekstraktet stedet.

Ekstraktet kommer i kapsler og flytende form. Mens plante ekstrakter pleier å være dyrere enn saft, de er praktiske. Plus, ekstrakter er mer konsentrert, så du ikke trenger å konsumere så mye.

Som er bedre?

Mennesker med aktiv livsstil nok ikke trenger bekymre deg granateplejuice ha en negativ innvirkning på deres kosthold. Det har en behagelig, fruktig smak, og det utgjør noen helse-trusler når det er konsumert i moderering. Men hvis du prøver å begrense kaloriinntaket, eller du har diabetes eller andre blod-glukose problemer, ekstraktet ville være et bedre valg.

Hensyn

Mens granatepler er en sunn mat, deres juice og ekstrakter er ikke ment å erstatte et sunt kosthold og mosjon. Disse produktene er ment å utfylle en sunn livsstil. Også drikker noe høyt i kalorier og fruktose i overkant vil gjøre deg mer skade enn godt i det lange løp.


Previous:nothing Next:øke metabolismen naturlig

Relaterte artikler


 • kan du spise popcorn på Atkins diett?
 • mat kilder til triglyserider
 • å spise pizza når du har diabetes (og bruke en insulinpumpe)
 • protein diett for kvinner
 • kilder til lutein og zeaxanthin
 • over disk vekttap piller som fungerer
 • tilapia fiskeernæring
 • kosthold teknikker
 • hvordan å trimme midjen i bare 24 timer
 • hvordan man kan forebygge en bakrus med vitaminer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com