helse kosthold for fettlever

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-01-19
Fatty leversykdom, som navnet tilsier, er forårsaket av oppbygging av for høy fett i leveren. En person med en lever som består av mer enn 10% fett etter vekt kan oppleve symptomer som betennelse, tretthet, uforklarlig vekttap og smerter i øvre høyre side av magen. I noen tilfeller kan betennelsen føre til arrdannelse i leveren, som fører til nedsatt leverfunksjon og mulige leversvikt. Mennesker som er diabetiker, overvektig, misbruker alkohol, er underernærte eller har høye triglyserider har en høyere risiko for å utvikle fettlever enn den generelle befolkningen.

Du trenger:
ide om hva god nutriton er
. hvordan ernæring spiller en viktig rolle i aldring.

Effektiv Diet for behandling Fatty leversykdom

Ifølge American Liver Foundation på liverfoundation. org, "Det er ingen medisinsk eller kirurgisk behandling for fettlever . . . " En lav-glykemisk kosthold, i tillegg til trening og langsomt å miste vekt, kan bidra til å forhindre eller reversere skader på leveren forårsaket av overflødig fett bygge opp. Glykemisk indeks (GI) måler effekten av karbohydrater på blodsukkeret. Foods høyere på indeksen øke både blodsukker og insulin i blodet. Økt insulin nivåer stress en allerede syke leveren. Spise mat lavere på karbohydrater og fett er et sunt kosthold for personer som lider av fatty leversykdom.

Retningslinjer

En effektiv diett for fettlever vil være høy i fiber og lite raffinerte karbohydrater, bearbeidet mat og sukker. High fiber, lav GI matvarer omfatter ikke-stivelsesholdige grønnsaker, frukt (spesielt bær), og hele korn som Amaranth, bygg, brun, rød eller lilla ris, bulgur, linfrø, hirse, havre, rug, quinoa, spelt, villris og hvete bær. Noen stivelsesholdige grønnsaker som kan nytes i moderate mengder er gulrøtter, mais, rødbeter og erter. Hvit ris, pastinakk og hvite poteter er er høy GI matvarer anbefales ikke for denne type diett.

Protein brukes av kroppen til å helbrede og reparere celler. Kjøtt og meieriprodukter, mens betydelige kilder av høy kvalitet protein, også inneholder store mengder fett. Totale fettinntaket for dagen burde ikke overstiger 30% av totale kalorier spist. Mengden av kjøtt og meieriprodukter fortært på en fettlever kosthold bør være begrenset. Økologisk kjøtt og melkeprodukter foretrekkes fremfor ikke-organisk fordi økologiske produkter ikke inneholder antibiotika, steroider og kunstige veksthormoner. Soyabønner og andre belgfrukter er lite fett, høy protein matvarer som kan bidra til å møte behovet for protein uten tilsatt fett. Soy melk og oster tilbyr lave fett alternativer til tradisjonen meieriprodukter.

Drikk åtte til tolv, åtte unse glass med filtrert vann om dagen. Alkohol og kunstige søtstoffer inneholder forbindelser som vil sette unødvendig stress på en allerede usunn lever og bør være fullstendig eliminert fra kostholdet til en person lider av fatty leversykdom.

miste vekt sakte

Rapid veier tap kan sette stress på leveren. Det er best å gå ned i vekt sakte-ett til to pounds per uke.


Previous:nothing Next:kosthold frosne matvarer

Relaterte artikler


 • hvor du finner vekten overvåkere skalaer
 • hvordan begynne å bli kvitt magen fett
 • kosthold teknikker
 • makrobiotisk diett for behandling av alvorlig sykdom
 • sentralstimulerende-free vekttap
 • hCG diett informasjon
 • bivirkninger av vekttap kosttilskudd
 • effekten av rødvin på blodsukkeret
 • omega-3 helsemessige fordeler
 • forebygge kreft med mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com