hva er farene for holistisk medisin?

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-01-15
Holistisk medisin praktiseres over hele verden, fra de mest primitive samfunn i jungelen til New York høyhus. Noen leger mener helhetlig medisinsk behandling å være mer av en placebo enn en kur. Andre behandlinger, som kiropraktisk manipulasjon, blir akseptert som standard behandling av enkelte leger. Det er noen aspekter av holistisk medisin som enkelte hevder grensen på hekseri. Andre, som krystaller eller iridology, har ikke noe vitenskapelig grunnlag

Utnyttelse

En spesiell fare for holistisk medisin er den iboende muligheten for utnyttelsen av dem som ikke stoler på eller ikke kunne ha råd til tradisjonell medisinsk behandling, samt personer som kan komme fra land der holistisk medisin er en vanlig praksis. En økonomisk vanskeligstilte individ kan finne det lettere å betale litt penger for en potensiell kur enn å betale for å se en lege og deretter betale mer for reseptbelagte medisiner.

Manglende forordning

Mens noen helhetlig utøvere har dannet grupper som satt opp retningslinjer for behandling og en kode for etikk, er ikke hver utøver pålagt å overholde slike retningslinjer. Den føderale regjeringen gjør overvåke ikke helhetlig utøvere, og det kan være vanskelig for en person uerfarne med holistisk medisin å dømme en utøvers kunnskaper og ferdigheter.

Mangel på utdanning

Mens mange helhetlig utøvere er også tradisjonelle leger som bruker holistisk medisin som supplement behandling, gjør en person ikke trenger en medisinsk grad å praktisere de fleste former for holistisk medisin. Dermed står overfor en pasient risiko for å sette sin helse i hendene på en utrent, ulisensiert person.

Mangel på standardisering

I holistisk medisin, mange utøvere blander sin egen urte formler og kjøpe sine egne råvarer. Farene til pasienten inkluderer ikke vite kvaliteten eller styrken på ingrediensene, uansett om de har blitt skjemt av plantevernmidler eller andre farlige stoffer, eller selv om formelen inneholder riktig urten, så det er mange look-alike planter som kan være giftig til mennesker.

Samspill

Noen helhetlig legemidler bør ikke tas med tradisjonelle medisiner på grunn av farene for interaksjon. Utrente utøvere kan også blande to eller flere uforenlige stoffer sammen, med potensielt alvorlige konsekvenser for pasienten.


Previous:nothing Next:fakta om cellulitt

Relaterte artikler


 • fordelene av vitamin C for huden
 • kål kosthold resultater
 • digestive fordelene med yoghurt
 • influensa folk rettsmidler
 • grønt bygg gress bivirkninger
 • mat som inneholder Lactobacillus acidophilus
 • riskli oljen fordeler
 • hvor mye protein bør vi spise?
 • hvordan å bruke olivenolje som personlig skjønnhet rettsmiddel
 • om nyre detox matvarer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com