hvordan å bruke ernæring for å bremse aldring

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-01-20
Når vi er unge vi tror vi vil aldri bli gamle. Men som årene går og du treffer de milepæler bursdager på si 40, 50 eller 60 du innser at du ikke kan komme unna med de dårlige ernæringsmessige valg av din ungdom.
God ernæring spiller en viktig rolle i hvordan du alder så jo før du betaler oppmerksomhet til hva du spiser, jo bedre. Hva du spiser er like viktig som hvor mye du spiser.
Det er aldri for sent å endre ernæringsmessige atferd og ha god ernæring vil redusere de aldersrelaterte sykdommer som hjertesykdommer, diabetes, hjerneslag, osteoporose, høyt blodtrykk og andre kroniske sykdommer. .
Du kan gjøre en stor forskjell i hvordan du alder hvis du spiser en diett som er balansert

trenger Du:
ide om hva god nutriton er
. hvordan ernæring spiller en viktig rolle i aldring.


en.
Spis magre proteiner for å opprettholde og bygge muskler. Som vi alder vi mister muskelmasse. Protein finnes i egg, fjørfe, soya og fisk.
To.
Endre mengden salt du forbruker. Konsentrer deg om å gjøre lite salt og lite fett valg. Begrens inntaket av rødt kjøtt, smør, bearbeidet mat og høy fett ost.
tre.
Sikt i 5 porsjoner om dagen av frukt og grønnsaker.
fire.
Som vi alder vårt fordøyelsessystem bremser ned så fiber er viktig. Det vil bidra til å redusere risikoen for tykktarmskreft, lavere kolesterol, bedre fordøyelsen og bidra til å forebygge forstoppelse og vil også bidra til å regulere normal vekt. Fiber kommer fra frukt, grønnsaker, nøtter, hele korn, bønner og vil holde deg følelsen fyldigere lenger.
Fem.
Hold raffinerte karbohydrater og høyt sukker matvarer til et minimum. Øk komplekse karbohydrater som ville være hele korn som hel hvete brød og pasta.
6.
Husk at kalorier teller. Som vi alder vår kalori behov endres mest grunn til å ha mer kroppsfett og mindre mager muskel. Nå er tiden for å spise mat som er høyere næringsverdi i forhold til de kaloriene vi spiser.
7.
Hold deg hydrert. Drikk vann som vil forbedre fordøyelsen, samt aide nyrene. Aldring setter en belastning på nyrene som kroppen endrer seg så ikke drikker nok vann vil sette en belastning på nyrene dine, samt la deg mer utsatt for forstoppelse.
8.
Hvis du er kvinne og har nådd en alder av overgangsalderen er det viktig å ta hensyn til ernæring din siden kvinnen taper benmasse på en mer akselererende hastighet, og er i faresonen for osteoporose .
Det kan være tid for deg å snakke med legen din og planlegge en bentetthetsmåling.
9.
vitaminer spiller en viktig rolle i aldringsprosessen for . Tilstrekkelig vitaminer kan bidra til å forhindre hukommelsestap samt aldersrelatert hørselstap. Ta en multi-vitamin daglig for å oppveie det du ikke får fra maten du spiser.
Husk at å ta et vitamin hver dag ikke gir deg lisens til å spise hva du vil, og du fortsatt trenger å ta hensyn til kalorier fortære deg og de valgene du gjør.
10.

å forsinke aldringsprosessen slutte å røyke, drikke og gå ned i vekt.
11.
Hold deg aktiv. Eldre mennesker synes å bli mindre og mindre aktive og blir mer stillesittende.
Laugh ofte
Omgi deg med kjærlige, positive mennesker
Hold hjernen skarp. Spill ordleker, suduko, eller gjør krysser ordet puslespill. Les en god bok.

Tips og advarsler


 • Alder er et spørsmål om sinn
 • Hold disse legen avtaler. Har de testene som er foreslått som du alder. Forebygging er nøkkelen
 • Aldri ignorere leger råd og hvis du er på medisiner aldri slutte å ta den uten at legene dine kunnskaper.


 • Previous:nothing Next:nothing

  Relaterte artikler


 • all frukt diett menyen planer
 • sunt kosthold for type 2 diabetes
 • aubergine helse botemidler
 • leptopril diett plan
 • best dietter for kvinner
 • ernæring faktum etiketter
 • ACIA bær detox
 • hvordan vite om du har en gluten følsomhet
 • helsemessige fordeler av destillert vann
 • taquito informasjon om ernæring
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com