kalsium og vitamin d bivirkninger

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-01-23
De fleste vet at kalsium hindrer osteoporose, et bein-svekkelse sykdom, og vitamin D forebygger rakitt, et bein misdannelse tilstand hos barn. Mens listen av fordelene med normale nivåer av kalsium og vitamin D kan gå av og på, for mye av det gode kan føre til skadelige bivirkninger

Vanlige bivirkninger

"Milk gjør en kropp godt," har vært slagordet for National Dairy Council i årevis, og de synes å være rett. Befestet melk, er ikke bare en god kilde til kalsium, men også en klar kilde til vitamin D. I en studie utført av Columbia University i New York City, nesten 85 prosent av de eldre inn sykehjem hadde symptomer på osteoporose. De konkluderte med at dette benet-svekkelse sykdom, som forårsaker benbrudd og tap av tenner, ble tilskrevet lav vitamin D. Selv lave nivåer av vitamin D kan føre til skjelettsykdommer, kan høye nivåer forårsake halsbrann, vanskeligheter med å svelge, brystsmerter, magesmerter , kvalme og forstoppelse.

The 1994 National Institutes of Health Consensus Development Conference on Optimal kalsiuminntaket bemerket at kalsium forbruket opp til nivåer på 2000 mg per dag bør være trygt for folk flest. Selv om midlertidige, er høyere nivåer av mineralet også kjent for å forårsake forstoppelse, raping, oppblåsthet og gass. Høye nivåer av kalsium kan føre også nyrestein. Det er ikke nødvendig å kutte ned på melkeprodukter, men hvis du får nyrestein. Normalt nivå, i motsetning til lave nivåer, av kalsium i kosten faktisk redusere risikoen for nyrestein.

Gallestein kan også skyldes overflødig kalsium i kosten. Mens høyere nivåer av kalsium ser ut til å forebygge gallestein hos menn, er det bare motsatt med kvinner. Alan Hoffman, MD, Ph. D, professor ved University of California, sier at dyrestudier indikerer at dietter høy i kalsium øke dannelsen av gallestein.

Sjeldne bivirkninger

Vitamin D lagres i fett celler. For mye av vitamin tatt over lang tid, kan føre til kalsium buildup i mykt vev i kroppen. Dette i sin tur kan føre til irreversibel nyreskade. I tillegg store mengder vitamin D kan føre til misdannelser.

Omvendt mangelfull nivåer av vitamin D kan hemme intestinal absorpsjon av kalsium, forårsaker hyperkalsemi, eller et overskudd av kalsium i blodet. Symptomer inkluderer hodepine, anoreksi, kvalme, brekninger, gastrointestinale forstyrrelser, magekramper, munntørrhet, metallisk smak, svakhet, tretthet, muskel-og skjelettsmerter, ataksi, tinnitus, og vertigo. Flere alvorlige stadier av hyperkalsemi kan vises som mental forvirring, hypertensjon, hjertearytmier, kramper og nedsatt nyrefunksjon.

Kalsium Dosering Anbefalinger

Det daglige voksne inntaket for kalsium, satt av Consensus Development Conference i National Institutes of Health er 1000 mg tas med mat. Menn og kvinner over 65 år bør opp sin dose 1500 mg daglig.

Vitamin D Dosering Anbefalinger

Det daglige anbefalte dosen av vitamin D er 400 IE. Fordi vitamin D kan være så giftig i store mengder, ikke ta mer enn 600 IE daglig, spesielt under graviditet, hvis ikke foreskrevet av lege. Vitamin D kan også gå over i morsmelk, så alltid oppsøke lege hvis breastfeeding.

Legemiddelinteraksjoner

Mineralolje kan redusere absorpsjonen av vitamin D. Ikke ta vitamin med syrenøytraliserende midler og avføringsmidler. Foreskrevet medisiner som digoksin, fosfat bindemidler og tiaziddiuretika bør ikke tas i kombinasjon med vitamin D.

Ikke ta kalsium i morgen hvis du også tar et bisfosfonat som Fosamax, Optinate eller Didronel som dag, vil som kalsium hemmer medisinen sin absorpsjon. Kalsium kan også hemme jern absorpsjon og absorpsjon av skjoldbruskkjertelen medisinering. Ta skjoldbrusk medisiner om morgenen, og delay kalsium tilskudd inntil ettermiddag eller kveld.


Previous:nothing Next:detox dietter for cellulite

Relaterte artikler


 • vekttap etter 50 år
 • kan diabetikere spise ris?
 • Hva er fordelene med bjørnebær?
 • hvordan du skal begynne en Atkins diett
 • hvordan suge grønnsaker og frukt i sjø salt vann for å fjerne plantevernmidler
 • diett for mage fett
 • Butternut squash ernæringsmessige informasjon
 • hvetespirer helsefordeler
 • Listen over fettforbrenning kompatible mat
 • er granola sunt?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com