kitosan historie

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-01-11
Chitosan er et vekt-tap og kolesterolsenkende hjelpemiddel som er avledet fra kitin, fant en polysakkarid i, blant annet exoskeletons av krepsdyr (reker, hummer, krabber). Forskere har visst om stoffet i nesten 200 år. Det er nå lett tilgjengelig som en over-the-counter kosthold supplement over hele verden

Bakgrunn

Chitin var først. oppdaget i 1811 i sopp av Henri Braconnot, direktør for den botaniske hagen i Nancy, Frankrike. Professor C. Rouget oppdaget kitosan i 1859. Nå er det mer enn 2000 søknader av kitin og dets derivater.

Funksjon

Chitosan har vært brukt til nondietary søknader siden den ble oppdaget snart 200 år siden. Men det har blitt markedsført med suksess i over 20 år i Japan og Europa for kolesterol reduksjon, og som et vekt-tap bistand. Følg alltid instruksjonene på det bestemte produktet du kjøper, men generelt Ione eller to tabletter er tatt noen minutter før hvert måltid.

Chitosan er også antatt å ha mange andre helsemessige fordeler, blant annet øker HDL (bra) kolesterol, fremme helbredelse av sår og lesjoner, kontrollere blodtrykk, redusere blod nivåer av urinsyre, og hjelper forhindre forstoppelse og irritabel tarm syndrom.

Slik fungerer

Chitosan ligner cellulose, fiber finnes i planter. Men det er krav til berømmelse er evnen til å absorbere 6 til 10 ganger sin egen vekt i fett. Det i sin tur, konverterer fett til en form som den menneskelige kroppen ikke tar opp. Så, er fettet skylles ut av systemet. Chitosan er også sies å redusere triglyserider ved binding til fôrfettet.

Expert Insight

Studier på effekten av kitosan er vanskelig å komme med. En randomisert, dobbeltblind studie av kitosan for å vekttap ble kjørt i 1999 ved University of Exeter i Storbritannia. Konklusjonen forskerne kom til var at kitosan ikke reduserer kroppsvekt uten hjelp av kosttilskudd justeringer.

Ifølge en analyse fra Cochrane Collaboration, det er dokumentert at kitosan er mer effektiv enn placebo i kort sikt. Men effekten av kitosan på kroppsvekt er minimal.

Advarsel

Siden kitosan er avledet fra skalldyr, ikke bruk den hvis du er allergisk eller har en følsomhet for skalldyr. Gravide eller ammende kvinner heller ikke bør bruke kitosan. Langvarig bruk (over seks måneder) anbefales ikke siden det kan hindre opptak av fettløselige vitaminer (A, D, E K). Spør legen din for å se om kitosan er riktig for deg.


Previous:nothing Next:South Beach Diet menyen ideer

Relaterte artikler


 • naturlig rensing programmer
 • psyllium husk fordeler
 • slanking og vekttap
 • kalori guide og kroppsfett skala
 • slimquick kosthold meninger
 • hvordan å sikre få tilstrekkelige mengder essensielle aminosyrer leucine
 • snack mat som gjør at du mister vekt
 • eksem hos barn og kosthold
 • hvordan å trimme midjen i bare 24 timer
 • full body detox diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com