pediatrisk ernæring guide

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-01-14
Barn er ikke bare små voksne, og det er spesielt sant når det gjelder å spise. Økende organer trenger god ernæring og mosjon. Dessverre har mange barn ikke får nok av heller. Det triste forhold har ført til en økende epidemi av fedme blant amerikanske barn. Den langsiktige resultater inkluderer hjertesykdom, diabetes, andre sykdommer, og mindre aktive liv. Å gi god ernæring til barn, derimot, er ikke et vanskelig mål å oppnå

Trends

Forekomsten av fedme hos barn og tenåringer har tredoblet de siste 20 årene. Den amerikanske Surgeon General poeng til usunt kosthold som en viktig faktor i denne utviklingen. I disse travle dager, er det mange familier ikke har tid til å spise middag sammen, men han American Dietetic Association peker på at når barna spiser måltider hjemme, har de en tendens til å ha en høyere kvalitet kosthold, med mer frukt og grønnsaker, og mindre fett og sukker. Den ADA sier også at antall fastfood måltider spist av barna har mer enn tredoblet de siste 30 årene. Når barna spiser fast food måltider, tar de i store mengder av fett og natrium. Fast food retter også en tendens til å ha færre vitaminer og mineraler enn hjemmelaget mat.

Retningslinjer

Mange er kjent med Food Pyramid, som viser anbefalte mengder alle bør spise av hver store matvaregrupper. Det amerikanske Department of Agriculture har også utviklet Food Pyramid for Kids. Erkjennelsen av at barna har ulike ernæring behov enn voksne, denne pyramiden anbefaler 6 oz. av korn, 2-1/2 kopper av grønnsaker, og 1-1/2 kopper frukt hver dag. Ungene 'pyramide setter også et daglig mål på 2 til 3 kopper meieriprodukter (melk, ost eller yoghurt) og 5 oz. av protein (kjøtt, nøtter eller bønner) per dag. Hvis du vil vite mer om Food Pyramid for Kids, se Resources.

Sunne valg

The Surgeon General anbefaler å spise måltider sammen, som en familie, så ofte som mulig. Foreldre kan også bidra ved å holde forsyninger av magre melk, fersk frukt og grønnsaker tilgjengelig for barna. Lagre brus og søtsaker for spesielle anledninger, behandler ikke hver dag. Før du kjøper noe mat til hjemmet ditt, må du lese etikettene. Noen pakket mat kan virke sunne men inneholder overraskende store mengder sukker, fett eller eller salt.

Undervisning

Barn vil være mer sannsynlig å spise sunt hvis de føler de er en del av beslutningsprosessen, sier KidsHealth, et nettsted som tilbyr foreldre råd (Finn en link i Resources). Lær barna hvilken mat som er sunt-og hvorfor. Vis barna næringspyramiden og forklare hvorfor enkelte matvarer vurderes bedre valg. La dem hjelpe til å planlegge måltider og gjøre dagligvarer lister. Hvis du og barna dine uenige om et bestemt mat, ta deg tid til å diskutere det. Du kan til og la dem ha litt junk food, så lenge de gjør sunne valg for måltider og de fleste snacks.

Rolle Modeling

Selv om du elsker snack mat selv, må du være et forbilde for barna dine. The Surgeon General foreslår å ta ledelsen ved å spise sunt og få rikelig med mosjon. Konsentrer deg om sunn mat valg for deg selv, inkludert slippe din favoritt snacks for mer frukt og grønnsaker. Plan familieaktiviteter som hjelper alle få litt mosjon. Husk, hvis barnet ditt ser du gjør en innsats, er han eller hun er mer sannsynlig å følge etter og begynne gode spise-og mosjonsvaner som kan vare livet ut.


Previous:nothing Next:Hva er fordelene med bjørnebær?

Relaterte artikler


 • bodybuilding breakfast ideer
 • Slik spiser svært sunt på budsjett
 • diett planer for pankreatitt
 • ultra helse detox diett
 • hvordan du ned i vekt raskt og enkelt
 • kalsium daglige behovet for sunn hud
 • matvarer for å unngå for intestinal gjær infeksjon
 • anti-inflammatorisk vs inflammatoriske matvarer
 • acarbose for vekttap
 • alkohol og rå mat diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com