sesamolje kur for hypertensjon

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-01-02
Sesamolje inneholder Sesamin, som er en Lignan; linolsyre, en essensiell fettsyre, og vitamin E. Disse næringsstoffene senke høyt blodtrykk, som også er kjent som hypertensjon. Legge sesamolje til kostholdet kan være en måte å behandle høyt blodtrykk uten å måtte ty til medisiner

Betydning

High blod. trykk-krefter blodet gjennom arteriene, og dermed skader de indre endothelial veggene. Plakk samler på punktene for skader. Hypertensjon kan skade blodårene i øynene, hjertet, hjernen og nyrene.

Et normalt blodtrykk faller under et systolisk trykk på 120 mm Hg med et diastolisk på 80 mm Hg. Inntar sesamolje senker blodtrykket, en viktig bekymring for mange voksne.

Fakta

I mars 2006 utgaven av Yale Journal of Biological Medicine, levert D. Sankar spiselig sesamolje til hypertensive pasienter som enten var å ta en vanndrivende eller en beta-blokker. På slutten av studien, var plasmanivået av vitamin C og E og økt blodtrykk var lavere.

I mai 2005, ifølge Sankar, forskerne ikke bare undersøkt blodtrykket opplesninger etter pasienter inntatt sesamolje og to andre oljer, alle i egne studiegrupper, men også målt lipid profiler, enzymer og antioksidanter.

Hver deltaker tok 2 ss. pluss 2 ts. av de utpekte olje per dag, enten for matlaging eller mat, eller for begge. På slutten av studien, produserte sesamolje de beste resultatene i hypertensjon, kolesterol og vitamin E nivåer.

Fordeler

Reaching for sesamolje til lavere hypertensjon i to måneder kunne være enkelt og verdt. Hver ernæringsmessige betyr skal komme først utforsket før du får inn en potensiell farmasøytisk berg-og dalbane.

Struktur

sesamolje inneholder linolsyre essensielle fettsyrer, som er en 18-karbon molekyl med to doble obligasjoner. Det er en poly-umettede fettsyrer. Den har ca 120 kalorier (14 g) per spiseskje, avhengig av hvilken type sesamolje.

Hensyn

Begrens inntak av sesamolje per dag til om lag 2 ss. og 2 ts. Den linolsyre i sesamolje bør ikke overbalance den sunn forholdet mellom omega-6 oljer til fisk eller lin omega-3 oljer. Det anbefalte forholdet ligger 04:01-01:01. (For mange omega-6 fettsyrer som allerede eksisterer i amerikansk animalsk mat på grunn av farm-feed. )

Spis oljen i salater eller skje. High-varme matlaging med sesamolje kan sprekke molekylære dobbelt-obligasjoner å slippe fri radikaler. De frie elektronene skade vevet hvis ikke slokne av antioksidanter.


Previous:nothing Next:hvordan å generere trafikk for din vekttap bloggen

Relaterte artikler


 • enkel fettfattig frokost for energi
 • matintoleranse kosthold
 • hvordan å gå ned i vekt på arbeid med vann
 • raskt vekttap kroppen rens
 • hvordan du kan forbedre din helse i høst
 • fare for relacore
 • kosthold frukt
 • hva som forårsaker svært høye jern nivåer?
 • probiotiske matvarer for barn
 • detox for energi
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com