sunne kaloriinntak

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-01-04
Kalorier er viktige fordi de er i hovedsak energi. De er lagret opp i kroppen, og hva som ikke er brent umiddelbart blir til fett. Fra dette perspektivet, er det lett å se hvordan å opprettholde en sunn vekt er som en balansegang. Kalorier må overvåkes eller vektøkning eller tap kan oppstå. Mens det kan virke skremmende, er en sunn kaloriinntak en mye enklere oppgave enn det høres ut

Fakta

En sunn caloric verdien avhenger av flere faktorer. The American Heart Association bryter kalori behov inn i tre kategorier: alder, kjønn og livsstil nivå. Generelt sett kvinner bør spise alt fra 1600 til 2200 kalorier om dagen, mens menn bør spise hvor som helst mellom 2000 og 3000 kalorier per dag. Livsstil spiller en stor faktor i å bestemme dette tallet. For eksempel vil en stillesittende kvinnelig trenger færre kalorier enn en aktiv kvinne på samme alder eller en mannlig 10 år eldre enn henne. For å unngå å få ekstra pounds eller å holde fra å miste vekt, er det godt å vite om hvor mange kalorier du kan brenne på en gitt dag. Selv om disse tallene ikke er satt i stein, gir de et stabilt grunnlag å basere caloric behov.

Typer av kaloriene

I tillegg til å vite hvor mange kalorier du bør spise, anbefales det at kalorier kommer fra ulike kilder. En sunn kaloriinntak vil inkludere 10 prosent til 35 prosent av kaloriene fra protein, 45 prosent til 65 prosent kalorier fra karbohydrater, og 20 prosent til 35 prosent av kaloriene fra fett (med ikke mer enn 7 prosent fra mettet fett). Ikke alle kalorier er de samme. For de fleste karbohydrater og proteiner, vil et gram inneholde om fire kalorier. Fett har ni kalorier per gram, og alkohol har om lag sju. Dette ernæringsmessig balanse er nødvendig for optimal helse.

Fordeler

Fordelene ved å være bevisst på kaloriinntaket er mange. Først, det hjelper til å holde deg oppmerksom på hva du forbruker. Hvis du legger merke til vektøkning eller tap, kan du overvåke din diett for å identifisere hva som er endret og hvorfor. Bare 100 kalorier over det anbefalte daglige beløpet på en uke betyr å få en ekstra pund. I en måned som fire pounds. I tillegg, hvis du plutselig blir mer aktive, får du brenne mer kalorier, og må justere kostholdet deretter.

Identifisere caloric Verdier

Modern emballasjen gjør denne delen av overvåkingen kalorier lett. Det viktigste å huske når den undersøker kalori mengden av en viss mat er å sjekke porsjoner per pakke. En pakke med chips kan være to serveringer.

Hensyn

Husk ditt behov for kalorier synker som du alder. På 40 år gammel, vil du ikke trenger like mye kalorier du gjorde da du var 20. En del av dette har å gjøre med kroppens bremse metabolisme og tap av muskler. Som med alt annet, er det alltid godt å holde tritt med disse tallene over tid å holde seg frisk.


Previous:nothing Next:hva er fordampet stokk juice?

Relaterte artikler


 • vekttap og avføringsmidler
 • tarmhelse kosthold
 • fysiske egenskaper av lipider
 • myter om slanking og trening
 • vitaminer som hjelper håret og neglene
 • detox før slanking for kvinner
 • den riktige måten å detox
 • teknikker for å vokse høyere
 • South Beach Diet helserisiko
 • naturlig å bygge muskler dietter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com