sunt kosthold for idrettsutøvere

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-01-18
Mens du ville sikkert aldri vurdere å sette lav kvalitet drivstoff i en høy-ytelse racerbil, mange gjør det veldig feil når man prøver å spise riktig for atletisk konkurranse. Selv om idrettsutøvere trenger mer kalorier enn den gjennomsnittlige person på grunn av sin utmattende treningsopplegg, som ikke en lisens til å skaffe disse kalorier gjennom alle mulige midler. Hvis du forventer kroppen din til å utføre på det meste, så du må spise en diett bestående av sunn, naturlig mat

Diet Foundation

Som idrettsutøvere lever eller dør av deres prestasjoner på banen, bør forbruker tilstrekkelig energi være det første målet i den sanne utøveren. Som kroppen foretrekker å brenne glukose (blodsukker) for drivstoff, og glukose er normalt formulert fra karbohydrater, er det bare naturlig at fundamentet for en atletisk kosthold bør bestå av høy kvalitet karbohydrater. Low-carb dietter er ganske populære for vekttap, men vil gi en utøver ikke klarer å utføre på topp, når de forlater kroppens glykogen og glukose reserver lav.

Når diskuterer karbohydrater, må det skilles mellom sunne og usunne varer. Generelt, usunne karbohydrater består av raffinert (hvit) mel, bearbeidet mat (frosne matvarer og lignende) og elementer som inneholder mye sukker. Disse usunne karbohydrater er fordøyd for fort og kan skape kaos på kroppens blodsukker. I sin tur kan dette føre til uønsket fett gevinst eller ikke bærekraftig energi nivåer, som "høy" av sukker forbruk kan raskt gjøres om til en krasj midt i treningen.

stedet basere kostholdet rundt sunne karbohydrater-hele korn, frukt og grønnsaker. Minst 40 prosent av kosten bør komme fra disse naturlige energikilder. Disse karbohydrater er treg-fordøye, noe som betyr at kroppen din vil ha en konstant strøm av næringsstoffer, propelling det mot sportslig suksess.

Protein

Protein er viktig for en idrettsutøver, like intens atletisk aktivitet gir en betydelig mengde microtramua til musklene, som kan kreve reparasjon. Protein er byggesteinen som kroppen bruker for å utføre disse reparasjoner, så gi kroppen din med rikelig mengder protein er avgjørende for gode resultater på lang sikt. Generelt, tar sikte på å konsumere minst 0,8 til 1,0 gram protein per kilo kroppsvekt. Så hvis du veier 200 pounds, bruker 200 gram protein per dag. Den beste proteinkilder er naturlige, som kylling, fisk og annet kjøtt,. Men supplere med enkelte protein shake er absolutt bedre enn ingenting

Fett

Den resterende delen av kostholdet ditt bør bestå av sunt fett. Eliminer trans fett og tungt overvåke forbruket av mettet fett. Mens kroppen din krever en viss mengde mettet fett for optimal funksjon, ikke mer enn 10 til 20 prosent av det totale fettinntaket bør komme fra mettet fett. Den resterende delen av fett inntaket bør bestå av umettet fett. Gode eksempler på disse er belgfrukter, nøtter, oljer og enkelte frukter som avocado.


Previous:nothing Next:tips på å ha en flat mage

Relaterte artikler


 • hvordan å lage en peanut smør protein shake
 • Chlorella fordeler
 • Pinto bønner ernæring
 • sonen diett måltid plan
 • bivirkninger av creakic
 • hvordan unngå mat med transfett (delvis hydrogenerte oljer)
 • hvor mye kalsium gjør en voksende barn trenger per dag?
 • spaghetti squash ernæring
 • symptomer på lavt B12
 • den beste vekttap hemmeligheter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com