Avena sativa helsefordeler

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-02-20
Avena sativa er det vitenskapelige navnet for havre, og de er ikke bare for å spise. Den grønne strå og frø kalles havre halm, og brukes som en urt. Havre er et vanlig tillegg til hudpleieprodukter. Men havre er fortært, gir de mange helsemessige fordeler

Heart Health

havremel og havrekli er høy-fiber matvarer. Den løselig fiber i havre bidrar til å senke blodtrykket. Fiber også feller LDL (dårlig) kolesterol i fordøyelsessystemet uten å skade HDL (bra) kolesterol nivåer. Havre inneholder antioksidanter som spiller sin egen rolle i å senke kolesterolet, pluss at de bidrar til å holde blodceller fester seg til blodårene.

Blood Suger og Andre fordeler

The fiber i havre bremser fordøyelsen, hindrer skarpe stiger i blodsukkeret, pluss fremme tarm funksjon. Spist en time til 45 minutter før moderat fysisk aktivitet, kan havre være gunstig for stoffskiftet, øke sportslige prestasjoner. Siden du føler deg mett lenger etter å ha spist havre, kan de være et hjelpemiddel i appetitt og vekt kontroll.

Cancer Fighter?

En plante kjemisk kalt Lignan som skjer i havre blir studert som en faktor i å redusere risikoen for bryst, prostata, livmor, og eggstokkreft ved å redusere østrogennivået. Økt fiber inntak kan også redusere østrogennivået. Den uløselige fibrene i havre muligens redusere kreftfremkallende faktorer i fordøyelseskanalen, som kan føre til lavere risiko for kolorektal kreft, selv om Mayo Clinic sier enkelte studier viser nøytral eller motsatt resultat.

Herbal havre Straw

Det urte form av Avena sativa, havre halm, har tradisjonelt vært brukt til å roe nervøse symptomer som søvnløshet, stress og angst. Det har vært ansett som et hjelpemiddel for å hjelpe slutte å røyke eller bruke narkotika. Havre halm er spioneringen av noen som en mannlig seksuell funksjon enhancer. De fleste av disse påstandene har liten eller ingen forskning bak dem.

Skin Care

gamle grekerne og romerne brukte havre bad til å behandle hudlidelser. Siden havre er beroligende for huden, er Avena sativa ofte en ingrediens i såper, kremer, og huden lettelse produkter for utslett og solbrenthet. Havre blir brukt som et mildt, men effektivt exfoliant å fjerne døde hudceller.


Previous:nothing Next:vitaminer til å vokse høyere

Relaterte artikler


 • probiotiske matvarer for barn
 • digestive fordelene med yoghurt
 • aubergine fordeler
 • spise fett for å gå ned i vekt
 • hCG for vekttap
 • matintoleranse kosthold
 • pranayama å øke metabolismen
 • hvilke typer vitaminer kan man bruke på Atkins?
 • hvordan vet hvor mange vekt overvåkere poeng du får
 • kosten kilder av urinsyre
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com