ernæring i sykehjem

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-02-18
Det er mange måter å gi næring beboere i sykehjem. Den ernæringsmessige planer og dietter varierer, men noen av dietter i sykehjem er ikke det dietter du hører om på TV eller lest om i aviser, blader eller på internett. Disse diettene er spesielt designet for å holde pasienter velfødde og hydrert

Nei Salt, No Sugar

Sykehjem må ta hensyn til helsen til sine innbyggere. Enkelte beboere med diabetes kan ha nyreproblemer og trenger å bli satt på en lav-natrium eller ingen-salt diett. Andre beboere som har problemer med å produsere insulin i bukspyttkjertelen sin rådes til å spise en sukkerfri diett.

Jevning Agenter

Deler av en diett plan er utformet for å gjøre det lettere for beboerne å svelge. Noen beboere har til en vanskelig tid svelge væsker. For å hjelpe, fortykkelse agenter /pulver er laget for å sette inn den drikker av beboerne slik at de ikke aspirere væske ned luftrøret uhell. Den jevning agenter gjør svelge en enklere oppgave for beboerne.

Mekanisk Soft

En annen måte å hjelpe en person bosatt få sin ernæring er å gjøre maten lettere å tygge. Noen beboere har mistet noen eller alle sine tenner og kan ikke bruke gebiss. Maten behandles av maskinen til å se ut som måltid, barnemat eller potetmos. Denne dietten kalles mekanisk myke kosthold.

Liquid Dietter

Andre måter å gi ernæring avhengig av tid på dagen, den type planlegge en person er på, eller den type medisinsk prosedyre planlagt. Noen blodprøver krever faste. Når en person bosatt tilbake for å spise, er væsker introdusert først, før faste stoffer er gitt til de fastboende. Når en person kommer til å ha kirurgi, noen ganger en postsurgical, klar væske kosthold er foreslått. En innbygger som har vanskelig for å holde nede solid mat vil bli satt på en diett bestående av buljong, Jell-o, juice, melk, pudding, sorbet og vann.

Hyperalimentasjon

Noen beboerne ikke kan bruke munnen eller spiserøret å konsumere mat. Disse beboerne fortsatt trenger næring. En metode for fôring disse innbyggerne er intravenøst (gjennom en større blodåre). Dette kalles hyperalimentasjon eller TPN (total parenteral ernæring). En spesiell løsning er laget for å være administrert gjennom venen slik beboeren får tilstrekkelig næring. En annen TPN metode for fôring er gjennom en fôring rør. Enkelte fôring rør går gjennom neseborene og rett til magen. Andre fôring rør gå om en kunstig åpning i magen å mate bosatt.

Beboere trenger næring

Hver tiltaket er tatt ved sykehjemmene for å sikre at næringsrike måltider er gitt til beboerne. Likevel, selv med disse tiltakene dehydrering og underernæring er et problem. Sykehjem fortsetter å gjøre framskritt for å gi riktig ernæring til pasienter.


Previous:nothing Next:svart valnøtt skrog bivirkninger

Relaterte artikler


 • raske vekttap planer
 • informasjon på vekttap kosttilskudd
 • paranøtter ernæring
 • hvordan å gå ned i vekt i løpet av høsten sesongen
 • rettsmidler for å kontrollere kolesterolet
 • kjendis kosthold tips og hemmeligheter
 • hvordan å miste £ 100 naturlig og lett
 • ananas og vekttap
 • Atkins kosthold fakta
 • sykepleie diagnose av ubalansert ernæring
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com