forståelse dietter

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-02-06
Hvis du føler deg ute av form og vet du er overvektig, kan du vurdere en diett for å miste overflødig fett. Det er mange dietter annonsert som hjelper deg ned i vekt, men noen kan være farlig og forårsake langsiktige skader. For å forstå hvordan et godt kosthold gjerninger, start med å lære om kalorier, kjepphest dietter og hvordan riktig ernæring og trening kan hjelpe deg

Kalorier

Ved å spise færre kalorier, vil du gå ned i vekt, men et godt kosthold begynner med virkelig å forstå at ikke alle kalorier er likeverdige. Hvis du spiser 500 ekstra kalorier av fett, vil de gå til fettceller. Hvis du spiser 200 kalorier av proteiner, kan de gå til muskler eller reparere skadet vev, og dermed blir fortært av kroppen kontra blir lagret. En 6-meter høye mannen som veier 180 pounds av å spise sunt kalorier vil bli betydelig i bedre form enn en 6-fots, 180-kilos mann som spiser alt fett kalorier.

Fad dietter

Mange kjepphest dietter lover at du kan miste vekt raskt. Disse dietter ofte ikke er FDA godkjent og inneholder vanligvis liten skrift i annonsene som sier, "når kombinert med ernæring og mosjon. "Disse diettene bør unngås, selv om de lever opp til sine løfter. Hvis, for eksempel, du bestemmer deg for å redusere kalori inntaket ved å spise kun kål suppe, kan du miste 5-10 pounds av vekten bare fra ikke spiser nok andre kalorier . imidlertid gjennomsnittlig vekt igjen å få 120 prosent av hva som er tapt, ifølge treningsfysiolog Ken Mierke. Dette er fordi kroppens stoffskifte justerer på hva du mate den, betyr det bremser ned hvis du spiser mindre. Derfor er det best å unngå lav-kalori dietter som begrenser deg til en eller to typer mat hvis du har tenkt å holde tapte vekten av.

ernæring og trening

Vellykket dietter også fungerer best når ernæring og mosjon er vurdert. Redusere antall matvarer som inneholder ekstra fett eller enkle sukkerarter, som skal produsere fett, kan hjelpe deg å miste vekt. Erstatte disse enkle sukkerarter med komplekse karbohydrater som sammalt hvete og havregryn. I stedet for å få energi gjennom sukker fra godteri, spiser frukt i stedet.
Ved å få regelmessig mosjon på et moderat nivå, vil du føre til at kroppen til å forbrenne fett celler vs karbohydrater. Du vil også utvikle muskelmasse, noe som forbruker kalorier på en høyere rate. Ifølge Mayo Clinic, 30 til 60 minutter med moderat intens trening hver dag vil fremme sunn vekttap.


Previous:nothing Next:nyre rens kosthold

Relaterte artikler


 • hva er bygg gress?
 • kosthold retningslinjer
 • hvordan vite om du har en gluten følsomhet
 • goji ernæring
 • ikke spise for å gå ned i vekt
 • vekttap for ammende mødre
 • mat som lindre allergi symptomer
 • høy protein diett og bukspyttkjertelen
 • norambrolide bivirkninger
 • kan du ta for mange probiotika?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com