hulled vs unhulled sesamfrø

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-02-25
Sesamfrø, en kraftpakke av næringsstoffer, gir mange helsefordeler. Disse allsidige frø inneholder nesten 50 prosent olje. Sesamfrø formidle en nutty smaken i maten, noe som forsterker hvis frøene er ristet. Mens hulled sesamfrø finnes i mange dagligvarebutikker, kan unhulled frø bli til smør og avverge harskning bedre

Identification Sesamfrø er små frø som vanligvis hvit eller sort i fargen. Imidlertid kan sesamfrø også være brun, rød og svart, avhengig av variasjon. Frøene vokser i pods på en blomstrende busken vokser ca 2 til 4 meter. Det sesamfrø må høstes for hånd. Høstet sesamfrø kan brukes hele, bakken eller som olje.

avskallet sesamfrø har det ytre skallet fjernet og er vanligvis hvit eller lys gul i fargen. Unhulled eller hele sesamfrø beholde sin brune ytre skall. Skallet av sesamfrø er ganske tynn, lik den laget på brun ris.

Bruker i World Cuisines

I europeisk og amerikansk matlaging, er avskallet sesamfrø ofte lagt til bakt varer, korn og vegetabilske retter til lagt smak og pynt. I Midtøsten mat, avskallet sesamfrø er knust til en pasta som heter tahini brukes i retter som hummus, en velsmakende kikert dukkert, eller halva, en fudge-liker søtt. I asiatiske retter, er sesamfrø som vanligvis brukes i wok, sushi, salatdressing, marinader og andre retter. Sesame olje er også brukt til matlaging eller lagt til for ekstra smak.

Næringsinnhold

Sesamfrø gi en kilde til sink, mangan, magnesium kobber, kalsium, jern, fosfor, vitamin B1, vitamin B2, monosaturated fett og kostfiber. Sesamfrø inneholder lignans, kalt Sesamin og sesamolin. Forskerne studerer sesamfrø for sin gunstige effekter på forhold som høyt blodtrykk, Revmatoid artritt og høyt kolesterol. Sesamfrø kan også være fordelaktig for kroppens prosesser som fordøyelsen og blodsirkulasjonen.

Unhulled sesamfrø

Unhulled sesamfrø har et høyere innhold av mineraler og er mindre bearbeidet enn hulled sesamfrø. I tillegg unhulled sesamfrø tilby mer kalsium enn hulled sesamfrø. Dette er imidlertid kalsiumoksid mindre lett absorberes av kroppen. Unhulled sesamfrø er mindre utsatt for harskning. Imidlertid kan unhulled sesamfrø være vanskeligere å finne siden de fleste butikker har en tendens til lager de dekka sortene.

Unhulled sesamfrø Produkter

Sesame smør er lik tahini, men bruker unhulled sesamfrø som noen ganger ristet. Det er en annen type frø /mutter smør, lik peanøttsmør. Produkter laget med bakken unhulled sesamfrø vil bli mørkere i fargen og smaker sterkere enn produkter laget med bakken hulled sesamfrø. Du kan også lage hjemmelaget sesam smør ved å kjøpe unhulled sesamfrø i bulk og deretter behandle den i en food prosessor.

Forholdsregler

Sesamfrø er en av de vanligste matvareallergier. Pass på at du ikke er allergisk mot sesamfrø før du legger dem til kosthold. I tillegg bør folk på en oksalat-diett ikke forbruke unhulled sesamfrø grunn av det høye nivået av kalsium oksid.


Previous:nothing Next:den beste måten å miste £ 10 raskt

Relaterte artikler


 • hvor mye koffein er i salgsautomat kaffe?
 • mung bønne noodle ernæring
 • hvor mange karbohydrater gjør en oransje har?
 • forståelse dietter
 • brus og hjertesykdom
 • sitron honning og cayenne kolon renset
 • hvordan du kan øke forbrenningen og få plass i 7 enkle trinn
 • Kosttilskudd for seniorer
 • ernæring faktum etiketter
 • lav natrium matlaging
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com