hva er fordelene av l-karnitin?

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-02-05
L-karnitin er en substans som det menneskelige nyrene og leveren produserer. Dens funksjon er å hjelpe kroppen bruke fett butikker som energi, og det hjelper også transport giftige stoffer ut av disse organer. De fleste gjør nok L-karnitin og ikke trenger et supplement, men i noen tilfeller, er en persons kropp ikke produserer nok. Symptomer på mangel er tretthet, svakhet og forvirring. Det er et essensielt næringsstoff, så personer mangelfull i L-karnitin ofte ta et supplement eller prøve å få det fra maten de spiser. I tillegg til å hjelpe dem som er mangelfulle, kan L-karnitin supplerer også gi andre fordeler

mental funksjon

L-karnitin har vist seg å forbedre hjernens funksjon. Dette kan forbedre hukommelsen, bedre motorikk og bremse utviklingen av sykdommer som Alzheimers og demens. Det har også vist seg å hjelpe med andre lidelser som har en kognitiv basis, slik som depresjon og alkoholisme. Hvis en person lider av en mild eller tidlig versjon av slike lidelser, kan L-karnitin supplement hjelpe dem å forbedre, og hvis disse lidelser går i en familie, kan det bidra til å forhindre deres utbruddet.

Heart og muskelproblemer

L-karnitin er et essensielt næringsstoff for riktig hjerte helse og funksjon. En mangel kan føre til et hjerte lidelse som kalles kardiomyopati. Også i tilfelle av hjerteinfarkt, bidrar L-karnitin hindre mot skader på hjertet. Dessuten kan L-karnitin hjelper med utvinning av hjerteinfarkt ved å senke risikoen for ytterligere komplikasjoner som brystsmerter og hjertesvikt.

L-karnitin er instrumental i forebygging og behandling av muskel atrofi, en degenerativ muskel tilstand som resultat av sykdom. De som lider degenerative sykdommer som kreft og AIDS ha stor nytte av en daglig dose av L-karnitin.

Mann Seksuell dysfunksjon

Menn som har lav sædkvalitet, eller erektil dysfunksjon (ED) kan bli hjulpet med en L- carnitine supplement. L-karnitin kan hjelpe ED når kombinert med noen reseptbelagte medisiner. I tillegg til bedre sædkvalitet, kan L-karnitin også bidra til å forbedre hastigheten og mobilitet av sædcellene. De med infertilitet problemer kunne dra nytte av et daglig tilskudd av L-karnitin.

Andre fordeler

Folk som lider av hyperthyroid (en overaktiv skjoldbruskkjertel) har funnet noen lindring fra sine symptomer fra L-karnitin, inkludert engstelse, nervøsitet, søvnløshet og en racing hjerte.

L-karnitin kan også hjelpe med pasienter som får dialyse. Denne prosessen kan ta bort essensielle aminosyrer, noe som kan føre til tretthet og svakhet. Tar en L-karnitin supplement kan lindre disse symptomene.

Hvordan Ta L-karnitin

L-karnitin finnes i kapselform på de fleste helsekostbutikker og nettbutikker. Den gjennomsnittlige person bør ta mellom 20 og 200 mg per dag (vegetarianere og veganere vil trenge mer). Snakk med en lege om hvor mye som kan gagne deg mest.

L-karnitin er også tilgjengelig i maten vi spiser. Mat med høye nivåer av L-karnitin er rødt kjøtt, svinekjøtt, bacon og tempeh. Mindre mengder finnes i kylling, torsk, helmelk og avocado.


Previous:nothing Next:uvanlig vekttap

Relaterte artikler


 • pranayama å øke metabolismen
 • mat til lavere blodsukker
 • Atkins vs vekt overvåkere
 • olivenolje ekstrakt fordeler
 • hvordan å bruke hCG ved injeksjon for å gå ned i vekt
 • Hva er de helsemessige fordelene av vitamin B5?
 • 10 vekttap kosttilskudd
 • vitaminer for å hjelpe deg å se og føle deg yngre
 • neera supercleanse detox diett
 • hvordan du kan redusere fet mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com