hva fisken har kvikksølv?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-02-20
Inkludert fisk i kosten har mange fordeler, inkludert store mengder protein og omega-3 oljer. Som med de fleste gode ting, men det er en hake ---- nesten all fisk inneholder kvikksølv, som kan være potensielt farlige. I stedet for å bekymre hvis fisken har kvikksølv, være oppmerksom på nivået av kvikksølv i fisk har, som det varierer fra fisk til fisk Grunnleggende Selv om det hender folk forbinder med kvikksølv forurensning, finnes det også naturlig i miljøet. Når kvikksølv faller i vannet, blir det metylkvikksølv, som er farlig å svelges. Fisk absorbere metylkvikksølv gjennom hva de spiser, og det binder seg til proteinene i vevet deres. Mengden av metylkvikksølv i fisk er avhengig av kostholdet sitt, men all fisk er utsatt for inntak kvikksølv i noen mengde.

Commercial

Nesten all fisk som selges i dagligvarebutikker er regulert av myndighetene, og derfor inneholde mindre enn 1 ppm (parts per million) med kvikksølv. Dette er gjort slik at folk som spiser og kjøper mye fisk er ikke i fare. Dagligvarebutikker generelt selge fisk som ble fanget i havet, og havet fisk inneholder mindre kvikksølv enn ferskvannsfisk. Typer av hav-fanget fisk er laks, tilapia, tunfisk, torsk og hummer. Disse inneholder mye mindre enn grensen på 1 ppm kvikksølv, de fleste gjennomsnittlig mindre enn 0,1 ppm

Predators

Fisk som spiser andre fisk-rovdyr som hai, sverdfisk og ray-generelt har høyere nivåer av. kvikksølv. Selv disse fiskene inneholder mindre enn 1 ppm kvikksølv (i snitt rundt 0,9 ppm), så de er fortsatt trygt å konsumere og bli solgt i dagligvarebutikker. Som en generell regel, men spiser dem bare en gang i uken på de fleste.

Ferskvann

Lokalt fanget innlandsfisk inneholder generelt høyere nivåer av kvikksølv, og siden regjeringen ikke regulerer ferskvannsfisk for kommersiell bruk, bør du vet hvilke fisk er trygg å spise. Du bør kun spise bowfin og kjede pickerel omtrent en gang i måneden. Du kan spise abbor, karpe og de fleste arter av ørret omtrent en gang i uken. De fleste arter av ferskvannsfisk inneholde rundt 0,2 ppm av kvikksølv, og du kan spise dem trygt omtrent en gang i uken.

informasjon

For spesifikk informasjon på fisk fanget og oppdrettet i ditt område, se Environmental Protection Agency hjemmeside for lokale veiledninger og lister over trygge fisk for hver kropp av vann.


Previous:nothing Next:vitaminer og mineraler for tynt hår

Relaterte artikler


 • bivirkninger av creakic
 • mat som inneholder tanniner
 • enkle måter for en tretten år gammel til å gå ned i vekt
 • rå diett for vekttap
 • hvordan å sikre få tilstrekkelige mengder essensielle aminosyrer isoleucin daglig
 • bivirkninger av lipocerin
 • hva er anti oksidanter?
 • muskel melk vs nitrotech
 • tare og vekttap
 • hvordan å gå ned i vekt ved å bevege kroppen
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com