uforklarlig vekttap

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-02-22
Selv om noen grad av svingninger i vekt er normal, betydelig eller vedvarende vekttap kan signalisere tilstedeværelse av underliggende faktorer som påvirker din generelle helse. Ifølge Mayo Clinic, vekttap i løpet av seks til 12 måneder på 10-pluss pounds eller mer enn 5 prosent av kroppsvekten din fortjeneste en videre etterforskning i dens årsaker

Kosthold og trening Level

Den gjennomsnittlig person kan brenne hvor som helst mellom 1500 og 3000 kalorier per dag. Dette betyr at endringer i kaloriinntak eller aktivitetsnivå kan være en primær faktor i uforklarlig vekttap. Trening kan øke daglige utgiftene med 400 kalorier eller mer, mens vedta en lav-fett, lav-sukker kosthold kan redusere kaloriinntaket dramatisk.

Medisinering Bruk

Noen over-the-counter og reseptbelagte medisiner kan forårsake vekttap , som antidepressiva eller p-piller. Hvis du tar medisiner regelmessig, bør du lese pakken nøye for å bestemme dens bivirkninger og søke råd fra legen din hvis situasjonen fortsetter å forverres.

Hypertyreose

Hypertyreose er en tilstand som referer til en overaktiv skjoldbruskkjertelen, som produserer overskudd av hormonene tyroksin, triiodthyronine eller begge. Fordi skjoldbruskkjertelen er viktig i å regulere metabolic rate, den hastigheten som kroppen expends energi, kan en endring i tilstanden sin årsak rask og vedvarende vekttap. Hypertyreose kan bli diagnostisert av lege gjennom fysisk undersøkelse og blodprøver

Infeksjon

Kroniske infeksjoner, som tuberkulose eller en AIDS-relatert sykdom, kan føre til vektreduksjon gjennom tap av kroppsvæsker -. Eksempel gjennom oppkast. I tillegg kan tarm infeksjoner som Giardiasis, som er en mikroskopisk parasitt som forårsaker diaré, også føre til vekttap. Giardiasis finnes i forurenset vann kilder, som innsjøer, elver og bekker. Drikker behandlet vann og grundig vasking alle frukter og grønnsaker kan redusere risikoen for innvollsparasitter.

Kreft og Digestive Diseases

Ifølge en Discovery Health artikkel på uforklarlig vekttap, tykktarmskreft, lungekreft, leukemi og andre kan være en årsak til vekttap på grunn av sin evne til å påvirke hvordan næringsstoffene absorberes inn i kroppen gjennom tarmen. Kroppen kan også bruke mer energi, viet til å bekjempe disse langtidssyke, noe som kan føre til vekttap hvis maten forbruket ikke ble økt tilsvarende.

Mental Helse

Selv om koblingen mellom psykisk helse og kroppsvekt er ikke godt forstått, depresjon, angst lidelse, anoreksi, bulimi og har vært knyttet til vekttap på grunn av måten de påvirker kostholdet valg av dem som lider av disse tilstandene. Hvis du føler at din mentale helse kan påvirke matvaner, til innsats redusere stress, angst og depresjon i det daglige liv kan hjelpe deg å gå tilbake til normal vekt.


Previous:nothing Next:kilder til kolin

Relaterte artikler


 • vekttap faster
 • hvorfor vi bør drikke vann
 • grønt bygg gress bivirkninger
 • 3 dagers tunfisk diett for raskt vekttap
 • hvor mange poeng en dag for Weight Watchers?
 • tips for å lage nype olje oppskrifter
 • hvordan å vedlikeholde din kolesterol og HDL
 • matvarer med høy urinsyre
 • kolon rensing og body detox
 • hvordan å gå ned i vekt for tenåringer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com