Hvordan avgjøre om det er en sunn mat

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-03-29
Avgjørelsen av om en mat er sunn eller ikke er enkelt så lenge du vet hva du leter etter. Mange tror at økologisk=sunt. Men ikke alle har råd til organisk, og sannheten er, ikke økologisk ikke alltid like sunt. Det er andre ting du må se etter når du er på matbutikken, noe som gjør sunn mat valg
en

Se nøye på økologisk mat. Hvis det er en rå mat, og du har råd til å kjøpe økologisk, så gjør det. Epler, bananer, druer, salat, sopp, poteter all inneholde høye mengder plantevernmidler hvis ikke vokst organisk. Så hvis du har råd til det, kjøper dem uten plantevernmidler.
To.
Les innholdsstoffene i økologisk eske mat. Matvarer som korn, brød, vafler, supper, etc. , selv om de er økologiske, er ikke nødvendigvis sunt. Hvis du sammenligner økologisk etiketter til vanlige produkter, vil du finne tilsvarende mengder karbohydrater og fett i disse produktene. Der jeg pleier å fokusere min oppmerksomhet ved avgjørelsen av om det organiske valget er sunnere, er å se på sukkerinnhold. Min sønn spiser organisk frokostblanding fordi sukkerinnholdet er vei lavere enn konkurrentene, ikke-organisk valg. Den organiske korn har også færre ingredienser, og bare ett konserveringsmiddel-vitamin E.
3
Telle antall ingredienser. . Jeg har en venn, om enn en ganske stor miljømessig fyr, som står ved de fem ingrediens regelen. Hvis det er mer enn fem ingredienser, vil han ikke spise det. Ok, så dette kan bli litt ekstrem (spesielt når det gjelder sjokolade chip cookies!), Men du skjønner poenget. Se på en vanlig mat som pasta saus, for eksempel. Du vil bare ingredienser som du kjenner igjen, som tomatpuré, tomater, basilikum, løk, olivenolje, etc. Hvis det har 1g fett per servering (eller 0g enda bedre!), Så du har funnet en rimelig sunn pasta saus. Hvis du finner en haug med ingredienser som du ikke kan kjenne igjen lett, og deretter sette den tilbake.
Fire.
Kjøp magert kjøtt. Kalkun, vilt, kylling, skinke og svinekjøtt er alt under 5g fett per servering med kalkun å ha minst mulig fett og flesk å ha mest i denne listen. Kjøtt som 80/20 kjøttdeig er 20 prosent fett-ikke et sunt valg. Bacon, and og lam har det høyeste fettinnholdet med bacon kommer på rundt 16g, duck på ca 12 gram og lam på ca 8. 5g.
Fem.
Se etter "plantevernmiddel-free," "vegetar matet" eller "frittgående" når du kjøper kjøtt, fjørfe og fisk. Også se etter beskrivelser som "ingen kunstige tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler. " Kontroller at kyllingen du kjøper har ikke blitt forbedret med hormoner.
6.
Ikke kjøp genmodifisert mat , også kjent som bio-mat. Ren og enkel, er bio-mat genetisk endret bearbeidet mat. GMO eller GM er sterkt knyttet til allergi og bekymring over genoverføring. Det finnes andre mistenkte, men ukjente helsemessige bekymringer. Så mens GMO og GM hevder å tilby mer sunne alternativer, bør du unngå dem.

Tips og advarsler


 • For ecofriendly, safe plantevernmidler, sjekk ut EcoSmart. Link nedenfor i ressurser.


 • Previous:nothing Next:hvordan å starte en støttegruppe vekttap gruppe

  Relaterte artikler


 • virkningene av natriumnitrat
 • pH-verdier i mennesker
 • animalsk fett informasjon
 • hvordan kolon renset med oksygen i 7 dager
 • er pinjekjerner bra for kroppen?
 • to ukers detox
 • hvordan å gå ned i vekt i løpet av høsten sesongen
 • mat for surhetsgrad pasienter
 • Butternut squash ernæringsmessige informasjon
 • helsemessige fordeler av solsikkeolje
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com