Listen over fettrik mat

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-03-22
Hvis maten inneholder fett, vil det være en av tre typer:. mettede, umettede eller transfett. Mettet fett, som finnes i kjøtt og meieriprodukter, er kostbare for helsen, fordi de øker kolesterolet, noe som i sin tur kan føre til hjertesykdom og slag. Transfett er flytende oljer satt gjennom en hydrogenering prosess for å gjøre dem solide. De er dårlig for deg også. Poly-og mono-umettede fettsyrer kan senke kolesterolet. Olivenolje og omega-3 fettsyrer finnes i fisk er eksempler på umettet fett. Når det gjelder kalorier, alt fett koste deg, så det er viktig å begrense fettinntaket, selv av den såkalte "gode fettstoffer. "

Kjøtt

Kjøtt er en betydelig kilde til fett i våre dietter. En skive bacon inneholder 3 g fett, som er 5 prosent av dagpenger. En 4-oz. kjøttdeig Patty merket "80 prosent lean" vil bidra 32 prosent av det daglige fett kvote. En kopp hakkede duck er 61 prosent av det daglige fett tildeling. Fjørfe hud inneholder mye fett, en unse av kylling hud bidrar nesten 20 prosent i det daglige fett kvote.

Grønnsaker og frukt

Du tenker kanskje at frukt og grønnsaker har ingen fett, men det er et par unntak. I moderate mengder, er fett fra frukt bra for deg. En hel Florida avocado har 31 g fett, 47 prosent av den daglige fett verdien, en California avocado vil bidra 32 prosent. En unse av grønne oliven inneholder 7 prosent av det daglige fett godtgjørelse, mens modne oliven bidra 5 prosent.

Seafood

Siden sjømat inneholder fett kroppen trenger, er det et godt valg for å oppfylle daglige fett krav fra sjømat kilder. Fire gram av makrell inneholder 44 prosent av dagpenger, mens samme mengde sild gir 32 prosent og laks 20 prosent. En 3,75-oz. kan av sardiner pakket i olje som inneholder 16 prosent av det daglige fett kvote.

Meieri

Meieriprodukter kan inneholde mye fett, særlig smør, fløte og ost. Bare 1 oz. av kremost har 10 g fett, som er 15 prosent av det daglige fett godtgjørelse, cheddar gir 14 prosent, og amerikansk ost 13 prosent. Samtidig bidrar en unse av tunge whipping krem 16 prosent, mens lyset kremfløte bidrar 13 prosent.

Snacks

Sjokolade er en fet mat. Hver spiseskje kakao-5 g-inneholder 1 g fett. En bit av ostekake inneholder nesten 40 prosent av det daglige mettet fett kvote. Blant de "munchie" type snacks, kan du bli overrasket over å lære en unse av olje-spratt mikrobølgeovn popcorn bruker opp 19 prosent av daglig inntak av fett, mens et gram av potetgull bruker bare 16 prosent.

Lunsjen Kjøtt

Mange kjøttpålegg er høy i fett. En unse av pepperoni gir 19 prosent av dagens fett, hard salami gir 15 prosent, gir Genoa salami 14 prosent, og kylling eller svinekjøtt bologna gir 13 prosent. er

Nøtter og frø

Selv om nøtter inneholder mye fett, de er også næringsrike. En unse-28 g-av tørr-ristede macadamia nøtter har 21 g fett og bruker opp 33 prosent av fettet du kan ha på en dag. Dry-ristede pekannøtter bruker 32 prosent, og mandler 23 prosent. En unse av tørket sesamfrø kjerner bruker opp 26 prosent av tildelingen, og solsikkefrø bruker 24 prosent.


Previous:nothing Next:10 beste måtene å gå ned i vekt

Relaterte artikler


 • lett trening har tenkt å gå ned i vekt
 • hva gjør Guarana gjøre?
 • hvordan å miste 6 pounds i en uke
 • herpes og ernæring
 • hvordan kombinere frukt for frukt smoothies for mer ernæring
 • acai helsefordeler
 • celle tech faq
 • detox dietter for cellulite
 • hva gjør en høy protein diett gjøre for kroppen?
 • hvordan ta enkle trinn for å forbedre helsen ernæringsmessig
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com