dammen pleie og vedlikehold

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-05-07
Riktig dammen pleie og vedlikehold vil bidra til å holde dammen sunt og skinnende rene. Det finnes en rekke kjemiske, mekaniske og biologiske måter å bidra til å opprettholde din vannanlegg. Hvordan du kombinere disse elementene til beste opprettholde dammen er avhengig av personlige preferanser, samt behovene til noen planter eller vannlevende skapninger som ringer til dammen deres hjem

Du trenger:
Bestemmelse
. Vil Power.
Food Journal.
Tid til å trene.
Sunn mat.

Vann

Å holde vannet sunn er den viktigste delen av dammen. Endre ut vannet en gang i året, fortrinnsvis om våren. Vær sikker på at nivået forblir den samme. Når tilsette vann, må du huske å legge til riktig mengde decholorinator.

Filtre

Et biologisk filter er en enkel måte å holde dammen krystallklar. Disse fungerer ved å filtrere dammen vann gjennom et lag med plast stykker, noe som havn gunstige bakterier. Disse bakteriene spiser avfall og andre uønskede fra dammen vann. Pass på å rense filteret med jevne mellomrom.

UV Lights

UV (ultrafiolett) lys virker ved å utsette alger for UV-lys, som dreper dem. Disse lysene er vanligvis plassert inline sted i dammen er filtreringssystem.

Skimmere

En av de beste måtene å holde dammen sunn er ved å sørge for at løv og annet rusk er ryddet ut så snart som mulig. Kjøp en pool skimmer og skumme av noen blader eller detritus som du ser flyter på overflaten av dammen. Hvis dammen er grunt nok, ikke et par hansker og skrap ut møkka som samler seg på bunnen.

Kjemiske behandlinger

Noen tjern eiere bruker kjemikalier til å holde opp sin dam utseende. Algeacide er en kjemisk kan du legge til dine vann som virker ved å drepe uønskede alger. Men er det farlig for fisk og annet dyreliv, så det er best brukt i en dam der bare planter er til stede. Det er også dammen missfarging fargestoffer du kan bruke til å farge vannet.

Fisk og planter

Slående opp den riktige balansen mellom fisk og planter er viktig i dammen pleie og vedlikehold. Fisk spiser alger som kan gjøre vannet skyet. Planter, i sin tur, prosess avfall fra fisken og også generere oksygen.

Lufting

Å holde dammen karbonisert er også svært viktig. En foss eller fontene holder vannet sirkulerer med atmosfæren, som introduserer oksygen i vannet. Oksygen, i sin tur brukes av fisk. Selv om du ikke er strømpe på dammen med fisk eller planter, bevegelige vann forhindrer mygg og andre insekter i å bruke dammen som en yngleplass.


Previous:nothing Next:ekstreme vekttap og løs hud

Relaterte artikler


 • Enkelt 1200 calorie diabetiker diett
 • ernæring og trøstespising
 • sunne cookies eller muffins
 • Alzheimers sykdom ernæring
 • nitro tech vs muskel melk
 • hvordan å gå ned i vekt på arbeid med vann
 • vekttap og grønn te
 • hvorfor er karbohydrater bra?
 • sitron cayenne lønnesirup rens
 • tilapia fiskeernæring
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com