bruk av nutritive & nonnutritive søtstoffer

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-06-21
Ingredienser som gir maten den behagelige følelsen av sødme faller i to kategorier: næringsverdi, som inneholder kalorier, og uten næringsverdi, som ikke inneholder kalorier. Over-bruk av næringsverdi søtstoffer er forbundet med tannråte, blodsukker ubalanser og overdreven kaloriinntak. Studier om effekten av ikke-næringsverdi søtstoffer gir motstridende informasjon, men den amerikanske Dietetic Association anser moderat inntak av godkjent uten næringsverdi søtstoffer for å være trygg

næringsverdi Sukker

næringsverdi sukker er søtstoffer som legger kalori innhold i matvarer som inneholder dem. Disse inkluderer sukkerroer og sukkerrør, honning, lønnesirup, mais sirup, høy fruktose mais sirup og melasse. Mest vanlig husholdning baking søtstoffer-kornet hvitt sukker, pulverisert eller melis, brunt sukker-er former for bete eller rørsukker og er næringsverdi søtstoffer. Næringsverdi sukker varierer i kalori-innhold, inkludering av andre næringsstoffer og presise formen for sukker sammensatte. Disse kjemiske forskjellene bety at de blir absorbert forskjellig i kroppen, fører til ulike effekter på tidspunktet og omfanget av blod-sukker effekt.

USA Godkjente ikke-næringsverdi Sweeteners

The US Food and Drug Administration godkjenner i dag fem ikke-næringsverdi søtningsmidler for salg til forbrukere og bruk i næringsmidler. Disse er: Sakkarin, solgt som Sweet-n-Low, og andre merker, Aspartam, solgt som NutraSweet, Equal, og andre, acesulfam-K, solgt som Sunett, Sweet og Sikker, og andre, Sukralose, solgt som Splenda, og Neotame, som ikke er i dag kommersielt markedsført.

Bruk av Non-næringsverdi Sweeteners

Forbrukerne bruker primært pakker av nonnutritive søtstoffer i drikker som kaffe eller te, eller i umiddelbar drink mikser. Forberedt-matprodusenter innlemme uten næringsverdi søtstoffer i sine lavere kaloriinnhold eller sukkerfrie matvarer. Erstatte uten næringsverdi søtningsmidler for næringsrike søtstoff i hjemmelaget mat gir betydelige utfordringer, ettersom de mangler den bulk og flytende eller bindende egenskaper ernæringsløsningen sweeters, og de fleste ikke-næringsverdi søtstoffer endre egenskaper på oppvarming. Bruk av ikke-næringsverdi søtstoffer innebærer vanligvis justering av en rekke andre ingrediensene i oppskriften.

History of Non-næringsverdi Sweeteners

saccharine var det første kommersielt markedsførte uten næringsverdi, søtningsmiddel, oppfunnet i 1879. Til tross for utfordringer med hensyn til sikkerheten, har den holdt seg på det amerikanske markedet konsekvent siden den gang, selv om det er forbudt i enkelte andre land. Aspartam ble oppdaget i 1965, men fikk ikke FDA godkjennelse til 1981 på grunn av motstridende studier om helserisiko. Sukralose ble oppfunnet i London i 1970 og godkjent av FDA i 1998. Cyclamates, oppfunnet i 1930, selges kommersielt i Canada og andre land, men forbudt i USA på grunn av studier knytte det til kreft årsakssammenheng.

Nedre Calorie Natural Sweeteners

De fleste ikke-næringsverdi søtstoffer er syntetisk. Men Stevia-er en helt naturlig, uten næringsverdi, søtningsmiddel som er 300 ganger søtere enn stokk eller bete sukker-en urt native til Paraguay, vanligvis solgt tørket og pulverisert. FDA har godkjent bare én form av stevia for kommersielt salg på grunn av bekymringer oppvokst i laboratoriestudier. Andre nutritive, men lavere kaloriinnhold naturlige søtstoffer omfatter dato sukker og agave nektar. Noen hjemme kokker erstatning sødmefylte frukter, enten pulped eller tørket og hakket fint, for sukker i oppskrifter for å skape en lavere kaloriinnhold helsebringende alternativ.

Effekter av næringsverdi Sugar

Moderat bruk av næringsverdi sukker gir forbrukeren med rask kalori energi. Menneskets iboende god respons på en følelse av sødme stammer trolig fra en gang i menneskets utvikling når det primære kosttilskudd spørsmålet var hvordan å få nok kalorier, heller enn bekymring om å kutte kalorier. Den kaloririk egenskaper av søte matvarer var en fordel for første menneskene, men overdrevent forbruk av næringsverdi sukker i dag fører til tannråte og overvekt og dens mange relaterte negative helseeffekter som diabetes, høyt blodtrykk og hjertesykdom.

Effekter av Non-næringsverdi Sweeteners

I følge Glykemisk Research Institute og andre studier, "uten næringsverdi søtstoffer fremmer sult mindre de er formulert med spesifikke Low-caloric, Non-cephalica caloric ingredienser. " Med andre ord, de fleste uten næringsverdi søtstoffer trigger opplevelser av sult, forårsaker mange forbrukere å over-spise. Den reelle, lavere kaloriinnhold effekt av ikke-næringsverdi søtstoffer kan da bli kansellert ut av inntak av ekstra mengder mat. En 2009 studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition viste at bruk av ikke-næringsverdi søtstoffer ikke hjelp i vekttap, og kan godt bidra til fedme.


Previous:nothing Next:bivirkninger av cytolean

Relaterte artikler


 • kalorier i et balansert kosthold
 • hvordan du velger den beste appetitt suppressant
 • beskrivelse av Gatorade
 • liposene bivirkninger
 • do vitaminer virkelig fungerer?
 • hva du skal spise for å hindre oppblåst mage
 • fiskeolje fare
 • hvordan å bruke ernæring for å bremse aldring
 • informasjon om Dexatrim max 2-0
 • Meridia og vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com